user
e
sv

Samsung’dan Apple’ın A ve M serisi işlemcilerine rakip!

201 okunma — 02 Mart 2023 23:53
Samsung ve AMD arasındaki işlemci geliştirme ortaklığı bir adım ileriye gitti. Peki gelecek dönemde neler getirecek?

Dünyada akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için işlemci geliştiren ve de birbirleriyle rekabet edebilen yalnızca birkaç üretici var. Son dönemde formdan düşmüş gizi gözükse de Samsung da üst sıralarda yer alıyor. Üstelik Samsung ile AMD arasındaki ortaklık sayesinde Apple’ın her yıl dünyanın en hızlısı ve güçlüsü olarak tanıttığı işlemci A ve M serisi 2. sıraya gerileyebilir.

Samsung ve AMD, işlemci geliştirmeyi bir adım ileri taşıdı!

Birkaç yıl öncesine kadar Kirin/Huawei, Exynos/Samsung, A/Apple ve Snapdragon/ Qualcomm şeklinde pazarı domine eden 4 mobil işlemci ve üreticisi vardı. Fakat ABD ambargoları nedeniyle yeni serilerini çıkaramayan Huawei Asya dışındaki neredeyse bütün pazar payını kaybetti.

Samsung da her ne kadar oldukça güçlü işlemciler geliştirse de amiral gemisi sınıfı işlemci üretiminde rakiplerinin gerisinde kalınca bu sınıfta yer alan akıllı telefonlarında sadece onlara yer vermeye başladı. Öte yandan Dimensity serisiyle gelen MediaTek oldukça hızlı bir yükseliş sağladı. Hatta gelir tarafında olmasa da tüm çip üretim sektöründe en çok kullanılan ve satış yapan marka oldu.

Geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy Ring isimli akıllı yüzüğün marka tarafından tescillendiği ortaya çıktı. İşte detaylar…

Yani genel durumu özetleyecek olursak, Apple A ve M, Qualcomm ise Snapdragon 8 Gen 1 ve 2 serileriyle mobil pazarı domine ederken MediaTek de hemen arkalarında konumlanıyor. Fakat birkaç yıl öncesine kadar zirveye oynayan Samsung bu durumu değiştirmek istiyor.

Bu nedenle AMD ile GPU geliştirme alanındaki ortaklığını bir adım ileri götürerek CPU üretim denemelerine de başladı. Hatta 2025 yılına kadar tamamı ortak üretim olan yeni bir mobil sınıf işlemci göreceğiz. Hatta telefonlardan önce Galaxy Book modellerine entegre edebileceği belirtiliyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/samsung-amd-islemci
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli