user
e
sv

Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobili için tarih netleşmeye başladı

1366 okunma — 13 Şubat 2023 16:43
Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, elektrikli otomobil için de geri sayıma geçti.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biridir Xiaomi. Çinli şirketi bu kadar önemli kılan şey ise, kendisine tek bir pazarı hedef olarak koymamasında saklı. Gerçekten de baktığımız zaman Xiaomi’nin akıllı telefondan, kablosuz kulaklığa, tabletten akıllı saate kadar pek çok sektörde varlık gösterdiğini görüyoruz. Hatta şirketin akıllı priz, akıllı perde, akıllı süpürge gibi birçok rakibinin girmediği alanlarda da varlık göstermesi, Xiaomi’nin çok hızlı büyümesinin en önemli nedenlerinden biridir.

İşte bu gücünü şimdide de elektrikli otomobil sektöründe kullanmak isteyen Çinli teknoloji devi, ilk aracı için net sayılabilecek bir tarih verdi. Şirket CEO’su Lei Jun tarafından yapılan açıklamaya göre Xiaomi markalı ilk elektrikli otomobil 2024 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkmış olacak.

Xiaomi’nin ilk elektrikli otomobili için tarih netleşmeye başladı

Bu gerçekten oldukça iddialı bir tarih çünkü henüz aracın ne durumda olduğunu bile bilmiyoruz. Ancak Xiaomi CEO’sunun bu açıklamasından yola çıkarsak, ilk elektrikli Xiaomi modelinin gelişiminde epey yol kat edildiğini anlamış oluyoruz. Nitekim belirtilen tarihte neredeyse 1 yıldan az kaldı ve bu süre artık yeni bir araç geliştirmek için değil, son dokunuşları yapmak için uygun.

Tabi en çok merak edilen konulardan biri de bu aracın malzeme kalitesi oluyor. Xiaomi’nin elektrikli otomobil pazarında da akıllı telefon pazarındakine benzer bir strateji uygulayıp uygulamayacağını zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/xiaominin-ilk-elektrikli-otomobili-icin-tarih-netlesmeye-basladi-63ea0086a8989a37625405e2
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli