user
e
sv

Yanan Tesla’yı söndürebilmek için 22 ton su harcandı!

1353 okunma — 03 Şubat 2023 17:39
Yanan elektrikli otomobilleri söndürmek, içten yanmalı motorlu araçlara göre çok daha zordur tezi bir kez daha ispatlanmış oldu.

Artık devir elektrikli araçların devri. Evet belki hala ülkemizdeki elektrikli araçların pazar payı, toplam araçlar içerisinde %1’lik seviyeye bile ulaşamamış olabilir. Hatta en gelişmiş ülkelerde bile bu oran %10 seviyesini daha yeni aşmış da olabilir. Ancak tüm bunlar, geçmişi daha birkaç sene öncesine dayanan bir teknolojinin şimdiden milyar dolarlık bir piyasa hacmine ulaştığı gerçeğini değiştirmiyor. Tabi ortada böyle bir başarı varsa, bunun en önemli sebebinin Tesla olduğunu da söylememiz gerekir.

Elektrikli otomobil kavramıyla özdeşleşen Tesla, dünyanın en popüler otomobil markalarından biri olmayı başardı. Ancak ne var ki Amerikalı teknoloji devi, her zaman karşımıza güzel haberlerle gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir yangın olayı da bu kötü haberlerin sonuncusu oldu.

Yanan Tesla’yı söndürebilmek için 22 ton su harcandı! - Resim : 1

Yanan Tesla’yı söndürebilmek için 22 ton su harcandı!

Evet belki her araç yanabilir, bunun her zaman için araçtan kaynaklanan bir sorun olması da gerekmez. Ancak eğer yanan araç bir elektrikli araçsa, işte o zaman çok daha fazla su heba olacak demektir. Nitekim Amerikan itfaiyesinin yanan Tesla’ya yaptığı müdahale de bu durumu bir kez daha gösterdi.

Yapılan açıklamaya göre, yanan Tesla Model S’i söndürebilmek için tam 22 ton su harcandı. Bu durumun sebebi ise elektrikli araçlardaki yangınların içten yanmalı motorlardakine nazaran kat kat daha zor söndürülmesi. Ne diyelim, umuyoruz ki bu son olur ve bir daha yalnızca tek bir aracı söndürmek için bu kadar su harcanmak zorunda kalınmaz.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/yanan-teslayi-sondurebilmek-icin-22-ton-su-harcandi-63dc3f7263e6086f73565566
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli