user
e
sv

Yakın Gelecekte Etrafımızda Göreceğimiz Yeni Ulaşım Araçları

2333 okunma — 26 Nisan 2020 16:40

Sürekli yeni konsept araç ve bambaşka ulaşım fikirleri duyuyoruz. Acaba yakın gelecekte sokaklarda, denizlerde ve hatta gökyüzünde ne tip yeni araçlar göreceğiz? Geleceğin ulaşım araçlarını listeledik.

10. Uçan Taksi

Fransız mühendisler hem su hem de havanın avantajlarını birleştiren bir taksi tasarladı. SeaBubble ismi verilen taksi, suyun üzerinde süzülerek ilerliyor ve 5 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Bu ay Paris’teki Sen Nehri’nde test kullanımına başlanacak olan taksilerin, Mart ayından itibaren piyasaya sürülmesi bekleniyor.

9. Uçan Bisiklet

Moskova merkezli bir drone üreticisinin geliştirdiği tek koltuklu uçan bisiklete Scorpion-3 ismi verilmiş. Scorpionlar 30 metre yüksekliğe çıkarak saatte 20 km hızla uçabiliyorlar. Şirket bu ürününü şimdilik “aksiyon sporları aracı” olarak konumlandırmış fakat aracın gelecekteki ulaşım potansiyeli üzerinde de duruluyor.

8. Uçan Arabalar

Uber-Nasa işbirliğiyle geliştirilen “Uber Elevate” isimli projenin amacı dikey kalkış-iniş gerçekleştirebilen sabit kanatlı bir araba üretmek. Uçan arabaların göklerde görülmeye başlanacağı tarih olarak ise 2020 yılı verilmiş.

7. Kişiye Özel Denizaltı

Lüks otomobil üreticisi Aston Martin ile denizaltı üreten Triton Submarines şirketi “Neptune” ismini verdikleri kişiye özel bir denizaltı projesi için el sıkıştı. Sürücü dahil 3 kişiyi taşıyabilen bu denizaltıların, sadece lüks tüketiciler için değil, araştırma ekipleri ve bilim insanlarının da faydalanabileceği bir araç olacağı tahmin ediliyor. Denizaltıların piyasaya ne zaman ve hangi fiyatla çıkacağı ise şimdilik bilinmiyor.

6. Şehirler Arası Yolculuk Yapan Roketler

Elon Musk’ın sıradaki çılgın projesi, 14 saat süren New York-Şangay yolculuğunu 39 dakikaya indirmeyi hedefliyor.

Bu yeni projede atmosferin üzerinden uçacak olan yolcu roketleri saatte 27bin km hıza çıkabilecek ve dünyanın herhangi iki noktası arasındaki mesafe 1 saatten az bir sürede alınabilecek.

5. Kendi Kendine Gidebilen Monoray

Yüksek raylara asılı iki kişilik kapsüllerin manyetik bir kuvvetle hareket etmesine dayanan bir monoray sistemi olan SkyTran isimli projenin yakın zamanda Tel Aviv’de uygulamaya konulması bekleniyor. SkyTran yerden 6 metre yükseklikte, saatte 230 km’ye varan hızla ulaşımı sağlayacak. Bu sayede araba ile 2 saat sürecek yolculuk 10 dakikalık bir süreye düşmüş olacak.

4. Merdiven Çıkabilen Tekerlekli Sandalye

İsviçreli bilim insanlarının son üretimi olan, Scewo isimli elektrikli tekerleki sandalye,  dengede kalma teknolojisi sayesinde, olduğu yerde dönerek kaldırım ve merdivenleri aşabiliyor. Fiziksel engelleri bu şekilde ortadan kaldırabilen araç, engelliler için şehir hayatını çok daha kolay bir hale getirecek.

3. Süzülen Otomobil

Bir yarışma neticesinde ortaya çıkan Renault’un projesi “The Float” manyetik alan teknolojisini kullanarak ilerleyen tekerleksiz ve iki yolcu taşıma kapasiteli balon şeklindeki araçlardan oluşuyor.

2. Penceresiz Uçak

Penceresi olmayan bir uçak fikri kulağa hiç hoş gelmiyor fakat , durum sandığımız gibi değil. Technicon Design şirketi tarafından tasarlanan uçakta pencere bulunmayacak fakat yanlar ve tavandaki yüksek çözünürlüklü ekranlara yansıtılan görüntülerle, camdan yapılmış bir uçağın içinde yolculuk ediliyor hissi verilecek.

1. Uzay Treni

Imaginactive şirketi tarafından şimdilik yalnızca bir konsept olarak geliştirilen Solar Express isimli tren projesi, uzayda yapılacak bir tren yolculuğunu hayal edebilmemizi sağlıyor. Eğer hayata geçirilebilirse  Solar Express’in, ışık hızının yüzde biri (Yaklaşık 3000 kilometre/saniye) hızında hareket edebileceğini söyleniyor. Bu Dünya’dan Mars’a 37 saatte yolcu ve kargo taşınabilmesi demek.

Kaynak : https://pazarlamasyon.com
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli