user
e
sv

Google’ın çatısı altında bulunan Waymo’nun sürücüsüz araçları 1.6 milyon km yol gitti

325 okunma — 03 Mart 2023 10:25
Google çatısı altında sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Waymo, robot taksi hizmetinde 1.6 milyon km yol gitti ve hiçbir kaza meydana gelmedi.

Son yıllarda sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren şirketlerin sayısı oldukça arttı. Bu şirketlerden biri olan ve  gelecekte tamamen sürücüsüz robot taksi hizmeti sunmayı planlayan Google’ın şirketi Waymo, yıllardır testlerini gerçekleştirdiği sürücüzü (otonom) taksi servisini halka açmıştı.

ABD’nin Phoenix kentinde başlatılan hizmet ile birlikte, şirketin akıllı telefon uygulamasını indiren kullanıcılar, 80 kilometrekarelik bir alanda sürücüsüz taksi yolculuğu yapabiliyor.

Waymo’dan yeni rekor

Waymo, otonom araçlarının sürücüsüz modda toplam 1 milyon mil (1.6 milyon km) yol katettiğini açıkladı.

Şirketin otomobilleri sadece San Francisco’da direksiyonda sürücü olmadan yaklaşık 144 bin km yol gitti.

ABD’nin büyük şehirlerindeki 7/24 kesintisiz trafiğe rağmen Waymo, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) raporuna göre hiçbir ölümcül kazaya karışmadı.

Otonom araç testelerini bir süredir herhangi bir sürücü/operatör olmadan gerçekleştiren Waymo, sürücüsüz taksi testlerini ise çok kısıtlı sayıda gönüllülerden oluşan müşterileri için yürütüyordu.

Şirketin son hamlesi, uzun zamandır kuşkuyla yaklaşılan sürücüsüz taksilerin artık gerçeğe dönüştüğünü gösteriyor. Ayrıca yolculuklar sırasında artık araçta güvenlik için herhangi bir görevli de olmayacak.

Öte yandan; Uber, Apple, General Motors, Tesla, Baidu, Zoox (Amazon tarafından satın alındı), Aptiv, Argo (Ford ve Volkswagen’in bünyesinde) gibi şirketlerin de dahil olduğu otonom sürüş alanında rakiplerinin önüne geçen Waymo, son olarak 3 milyar dolarlık bir yatırım almıştı.

Kaynak : https://www.ensonhaber.com/teknoloji/googlein-catisi-altinda-bulunan-waymonun-surucusuz-araclari-16-milyon-km-yol-gitti
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli