user
e
sv

Xiaomi akıllı telefonları 500 MB/sn hızlandıracak olan sisteme geçiyor!

159 okunma — 09 Şubat 2023 12:02
Çinli teknoloji devi Xiaomi cihazlarını hızlandıracak olan yeni sisteme geçeceğini açıkladı. Artık Xiaomi telefonlar daha da performanslı çalışacak.

USB-C bugün hemen hemen her Android akıllı telefonlarda kullanılıyor. Hatta Avrupa Birliğinin aldığı kararla birlikte önümüzdeki senelerde Apple, iPhone 15‘lerde de bu teknolojiYİ kullanılabilir.

USB 2.0 şimdiye kadar bazı akıllı telefonlarda kullanıldı ancak şu anda oldukça modası geçmiş bir standart olarak kabul ediliyor. En azından Xiaomi için öyle. Xiaomi 13 ve Redmi K60 Pro şirketin yeni sunduğu standartla gelecek olan ilk telefonlar olacak.

Xiaomi yeni standartla cihazlarını hızlandıracak

Çinli blog yazarı Digital Chat StationXiaomi’nin bu yılki akıllı telefonlarının ve tabletlerinin USB-C konektör sürümü olan 3.x ile donatılacağını iddia etti. Bu konektör sayesinde, aktarım hızlarında önemli bir değişiklik sağlanacak. Xiaomi, Çin’in en büyük beş akıllı telefon üreticisi arasında hala USB 3’e geçmemiş olan tek firmaydı.

Teorikde maksimum aktarım hızı USB 2.0 bağlantı noktaları için 480 Mbps’dirUSB 3’e geçiş sayesinde, 5 Gbps’ye kadar hız sağlanabilir. Bu bizlere yaklaşık olarak maksimum 625 MB/s hız veriyor, ancak USB 3.0 aktarım için toplam 10 bitten sadece 8’ini kullandığından, bu değer 0,8 ile çarpıldığında 500 MB/S yapıyor.

Sonuç olarak, maksimum aktarım hızının 500 MB/s düzeyinde olması, eski standartta kullanılan (60 MB/sn) değerinden daha iyi sonuçlar verebilir.

Xiaomi telefonlarını hızlandıracak olan yeni düzene geçiyor!

Eski standart varken büyük multimedya dosyalarını kablo aracılığıyla bir bilgisayara aktaran kullanıcılar için bu büyük bir sorundu. Eğer PC’nizde harici bir SSD sürücüsü varsa yeni standart ile gelen Xiaomi telefonlarınan veri aktaracağınız zaman bu farkı hissedeceksiniz.

USB OTG aracılığıyla dosya aktarımı da fark edilir derecede daha hızlı olacak. Firmanın aldığı bu karar sizce geç kalınmış bir değişiklik mi? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/guncel/xiaomi-akilli-telefonlari-500-mbsn-hizlandiracak-olan-sisteme-geciyor-63e363dc2a72ae05ef4f2ed8
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli