user
e
sv

Telefondan ses gelmiyor ya da az geliyorsa bunları yapın! Kesin çözüm

196 okunma — 02 Şubat 2023 10:42
Günümüz mobil cihazlarda en çok karşılaşılan problemlerden birisi de sesin az gelmesi. Peki telefonunuzda ses az geliyorsa yapmanız gerekenler neler? İşte detaylar.
Eğer telefonunuzdan ses az geliyorsa yapmanız gereken belli şeyler bulunuyor. Yani her sorun direkt olarak donanım kökenli olmayabilir. Çünkü telefondaki sesin az gelmesinin birden fazla nedeni olabilir.

Telefondan ses gelmiyor ya da az geliyorsa bunları yapın! Kesin çözüm - Page 2
Öncelikli olarak şunu belirlemek gerekiyor. Telefondan sesin az gelmesinin sebebi, fiziksel bir neden mi yoksa yazılımsal bir neden mi? Çünkü sonradan cihazlara yapılan güncellemeler de zaman zaman ses performansını etkileyebiliyor. Bu noktada yapmamız gereken bazı şeyler var.

Telefondan ses gelmiyor ya da az geliyorsa bunları yapın! Kesin çözüm - Page 3
Eğer yakın zamanda bir güncelleme yaptıysanız, öncelikli olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına çevirmeniz gerekiyor. Bu noktada verilerinizi yedeklemeniz büyük önem arz ediyor. Yoksa sakladığınız veriler kaybolup gidebilir. Eğer yazılımsal bir sıkıntı yoksa sıra fiziksel nedenlere geldi demektir.

Telefondan ses gelmiyor ya da az geliyorsa bunları yapın! Kesin çözüm - Page 4
Öncelikli olarak telefonunuzun ahize bölümünü temizlemeniz gerekiyor. Eğer bu noktada toz biriktiyse sesin kulağınıza ulaşmasını zorlaştırabilir. Bu sebepten ötürü ahize kısmının temiz olduğundan net bir şekilde emin olun.

Telefondan ses gelmiyor ya da az geliyorsa bunları yapın! Kesin çözüm - Page 5
Eğer imkanınız varsa temizleme işlemini telefonun ön ekran kısmını çıkartarak gerçekleştirin. Bu sayede telefonun avize kısmını daha net bir şekilde temizlemiş olacaksınız.

Telefondan ses gelmiyor ya da az geliyorsa bunları yapın! Kesin çözüm - Page 6
Bunların hiçbiri işe yaramadıysa, yapabileceğiniz farklı şeyler de var. Fakat bu işlemler biraz profesyonel müdahaleler gerektirdiği için uzman birinden yardım almanız daha iyi olacaktır.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/telefondan-ses-gelmiyor-ya-da-az-geliyorsa-bunlari-yapin-kesin-cozum-63dacf4c0c384406e1373fcb
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli