user
e
sv

iPhone kullanıcıları dikkat! Bu güncellemeyi hemen yapın!

136 okunma — 16 Şubat 2023 19:43
Apple, bir güvenlik açığını gidermek için pazartesi günü işletim sistemlerinde güvenlik güncellemeleri yayınladı.

Bu tür güncellemeler yaygın olmakla birlikte, şirket duyuruda sorunun “aktif olarak kullanılmış olabileceğini”, yani bilgisayar korsanlarının Apple cihazlarına erişmek için sorundan yararlanabileceğini söyledi.

Apple, macOS Ventura, en yeni iPhone ve iPad ürünleri ve Safari web tarayıcısı için güvenlik güncellemeleri yayınladı. Apple güvenlik güncellemeleri web sitesine göre, AppleTV ve Apple Watch işletim sistemleri için güvenlik güncellemelerinin de pazartesi günü yayınlanması planlanıyordu, ancak yayın sırasında ayrıntılar açıklanmadı. Güvenlik kusurları cihazlar arasında değişiklik gösterse de, açık kaynaklı tarayıcı motoru WebKit ortak bir hedef gibi görünüyor.

Apple sözcüsü Scott Radcliffe, Engadget’a yaptığı açıklamada, güncelleme sürüm notlarının ötesinde açıklardan yararlanma hakkında paylaşacak ek ayrıntılara sahip olmadığını söyledi.

iPhone kullanıcıları dikkat! Bu güncellemeyi hemen yapın!

Şirket, Pangu Lab’den Xinru Chi’ye, Google Project Zero’dan Ned Williamson’a, Alibaba Group’tan Wenchao Li ve Xiaolong Bai’ye ve anonim bir araştırmacıya kusurları buldukları için teşekkür etti ve Toronto Üniversitesi’ndeki Munk Okulu’ndaki The Citizen Lab’e yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Apple aygıtlarında istismar edilen güvenlik açıkları için yamalar alışılmadık bir durum değildir, ancak aygıtları güncel tutmak, kullanıcıların saldırıya uğramaktan korunmasına yardımcı olabilir. Apple genellikle bir yama genel kullanıma sunulana kadar bir açıktan yararlanmanın ayrıntılarını açıklamaz. Ağustos ayında da şirket, iPad, iPhone ve macOS kullanıcıları için benzer şekilde zamanında yamalar yayınladı.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/iphone-kullanicilari-dikkat-bu-guncellemeyi-hemen-yapin-63edeb0613fc7e43094f2f7e
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli