user
e
sv

Akıllı TV’nize yükleyebileceğiniz farklı uygulamalar

352 okunma — 02 Şubat 2023 17:56

Bugün bir akıllı TV satın aldığınızda; YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ gibi uygulamalar genellikle yüklü olarak geliyor. Peki, bunların dışında yükleyebileceğiniz ve televizyonuza yeni yetenekler kazandırabileceğiniz farklı uygulamalar. Bu makalede akıllı TV için uygulamalar arayanlar için yararlı olacak birkaç farklı öneride bulunuyoruz.

1. BluTV

Türkiye’de açılmış ilk dijital yerli içerik servislerinden bir tanesi olan BluTV, vizyonda gösterilmiş filmler ve daha önce çeşitli TV kanallarında gösterilmiş dizilerin yanı sıra orijinal yapımlarıyla da son yıllarda adından söz ettiriyor. Üstelik Discovery+ içeriklerinin bir kısmına da doğrudan bu platform üzerinden erişebilirsiniz. BluTV’ye aylık veya yıllık ücret karşılığında üye olabilirsiniz. Bundan daha önemlisi ise canlı TV yayınlarının ücretsiz olması. Eğer TV’nize bağlı bir uydu veya kablo yayını yoksa, ancak aktif bir internet bağlantısı mevcutsa, BluTV üzerinden ulusal TV veya haber kanallarına erişim imkanınız bulunuyor.

BluTV uygulaması Android TV, webOS, Tizen gibi popüler TV platformlarında mevcuttur.

2. Plex

Plex ücretsiz bir isteğe göre video servisi. Ancak bu uygulamayı, abone olduğunuz diğer içerik yayın servislerindeki içeriklere erişmek için bir merkez olarak kullanabilirsiniz. Plex mobil uygulamasını akıllı telefonunuza indirip burada bir hesap oluşturduktan sonra Netflix, YouTube Premium, Disney+, Apple TV gibi, abonesi olduğunuz servisleri seçebilirsiniz. Daha sonra mobil cihazınız aracılığıyla Plex TV uygulamasına giriş yapabilir ve buradan da farklı içerik sıralamalarına erişerek bunları abonesi olduğunuz içerik yayın servislerinin TV uygulamalarında hemen izlemeye başlayabilirsiniz. Yani Plex, ne izleyeceğinize karar veremediğiniz durumlarda size yardımcı olacak bir rehber niteliğini taşıyor.

Bunun dışında Plex, Plex Media Servers olarak adlandırılan bir medya sunucusu hizmetini sunuyor. Bu hizmet video, resim veya ses dosyalarınızı sizin için organize ederek bunları Plex aracılığıyla aynı ağa bağlı cihazlardan erişme imkanı sunuyor. Yani, ev ağı içinde tüm multimedya dosyalarınızı tuttuğunuz bir bilgisayar varsa, buradaki içeriklere Plex aracılığıyla akıllı TV’nizden erişebilirsiniz.

Plex uygulamasını Android, webOS ve Tizen platformlarında bulabilirsiniz.

3. Twitch

Eğer sadece oyun oynamaktan değil, oyun izlemekten de hoşlanıyorsanız, Twitch TV uygulaması yüklemeniz gereken ilk uygulamalardan bir tanesi olmalıdır. Twitch TV uygulamasıyla en sevdiğiniz yayıncıları, e-Spor veya IRL (In Real Life) yayınlarını kaçırmazsınız. Twitch TV uygulaması sayesinde canlı yayın, sohbet ve oyun deneyimi aynı çatı altında ve büyük ekranda sunuluyor. Twitch TV uygulamasını Android, webOS ve Tizen gibi popüler TV platformlarında bulabilirsiniz.

4. Steam Link

Steam Link uygulaması sayesinde, Steam hesabınız altındaki oyunları, bağlı bir oyun kumandası aracılığıyla akıllı TV’nizde oynama imkanına sahipsiniz. Böylelikle konsol benzeri bir oyun deneyimi yaşamanız mümkün olacaktır. Başlamadan önce aktif bir Steam hesabınızın olması ve bunun da PC’nizde kurulu olması gerekiyor. Daha sonra ayarlar içinden Remote Play’i etkinleştirin ve sonrasında akıllı TV’nize kurduğunuz Steam Link üzerinden kurulum adımlarını tamamlayın. PC’nizin ve akıllı TV’nizin aynı ağa bağlı olması gerekiyor.

Kurulum işlemlerini tamamladıktan sonra, Steam kütüphanenizde TV’niz aracılığıyla gezinebilir ve oynamak istediğiniz oyunu seçerek hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunun akıcılığı bağlantınızın kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Steam Link Android TV destekli TV’lere veya set üstü cihazlara kurulabiliyor.

5. GeForce Now

Bulut tabanlı bir oyun hizmeti olan GeForce Now, abonelerine Nvidia’nin yüksek donanımlı grafik kartlarını barındıran sistemler üzerinden oyun oynama imkanı sağlıyor. Yüksek bir bağlantı hızı sayesinde kesintisiz ve akıcı bir oyun keyfi yaşayabilirsiniz. Android TV platformuna sahip olan bir TV veya set üstü cihaza sahip olanlar, GeForce Now uygulamasını cihazlarına kurarak Steam, Epic Games Store, Ubisoft Connect veya Origin gibi popüler dijital mağazalardan satın aldıkları veya önceden sahip oldukları oyunları oynayabilirler. TV’nize bağlayacağınız bir oyun kumandası yardımıyla akıllı TV’nizi bir oyun konsoluna dönüştürebilirsiniz.

6. Spotify

Popüler dijital müzik yayın hizmetlerinden Spotify’ı akıllı telefon veya tabletinizin yanında TV’nizde de kullanmak, favori parçalarınızı dinlemek isterseniz; Android TV, webOS veya Tizen tabanlı TV’nize Spotify akıllı TV uygulamasını kurabilirsiniz. Yapacağınız basit bir eşleştirme işleminden sonra hesabınız altındaki listelere, favori parçalara veya Spotify’ın hazırladığı özel listelere erişebilirsiniz. Kolay ve anlaşılır bir kullanıcı arayüzünde, TV kumandası aracılığıyla kolaylıkla gezinti imkanı sunuluyor. Eğer TV’nize bağlı bir ses sistemi varsa, sesi sonuna kadar açarak favori parçalarınızı büyük bir keyifle dinleyebilirsiniz.

7. AccuWeather

Hava durumunu akıllı TV’nizden de kontrol etmek isterseniz, AccuWeather bu iş için biçilmiş kaftan niteliğindeki uygulamalardan bir tanesi. Her ne kadar AccuWeather mobil uygulaması, birkaç yıl önce değişen tasarımıyla birlikte kullanışlılığından büyük şeyler yitirmiş olsa da, mobil uygulamayla aynı çizgideki tasarım bir TV ekranında göze hoş geliyor. Anlık, saatlik, günlük hava durumu raporlarını büyük ekranda görebilir, ayrıca çeşitli AccuWeather videolarına erişebilirsiniz. Android TV uyumlu bir TV’niz veya set üstü cihazınız varsa, AccuWeather uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/akilli-tv-icin-uygulamalar/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli