user
e
sv

Apple, ChatGPT’ye rakip olmaya hazırlanıyor!

176 okunma — 21 Mayıs 2023 17:58
Apple, yapay zeka çalışmaları için departmanını genişletiyor. Şirket, ChatGPT'yi de geçip sektörün en iyisi olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyası son dönemde yapay zekanın geldiği son nokta ile donatılıyor. Birçok şirket, yapay zeka destekli platformlarını oluşturmaya başladı. Özellikle ChatGPT ile birlikte platformlar oldukça popüler hale geldi. Hal böyle olunca sektörde çıtayı belirleme hedefiyle ürünler çıkaran Apple da harekete geçti.

Apple, yapay zeka departmanı için son üç haftada 28 mühendis aldı

Daha önce birçok önemli kaynak şirketin ChatGPT benzeri bir program üretmek için önemli adımlar attığını belirten bilgiler paylaşmıştı. The Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarılan bir belgeye göre Apple, yapay zeka departmanını genişletmeye devam ediyor. Haber, Sadece Mayıs ayında yeni 28 çalışanın işe başladığını söylüyor.

Apple yapay zeka

İşe alımlar mühendisler, araştırma bilim adamları, özel proje yöneticileri ve diğer bazı pozisyonlardan oluşuyor. Öte yandan Apple’ın bu alanda geri planda durmasının nedenleri arasında Tim Cook’un endişeleri yer alıyor. Cook’a göre AI tabanlı ürünler oldukça popüler olsa da çözülmesi gereken birçok kusuru var.

Apple’ın adı son dönemde ChatGPT ile sık sık bir araya geliyor. OpenAI, birkaç gün önce yapmış olduğu açıklamayla ChatGPT modelinin mobil uygulamasını resmi olarak tanıttı. Yapay zeka alanında son dönemlerin yıldızı konumundaki ChatGPT, artık iOS ortamında mobil uygulama üzerinden de hizmet verecek.

Apple yapay zeka

Öte yandan Apple, ChatGPT’ye karşı bazı önlemler alıyor. Daha önce yapay zeka sistemlerinin kullanımı konusunda kısıtlamaya giden JP Morgan, Verizon ve Amazon gibi şirketlere son olarak Apple da eklendi. ABD’li teknoloji devi gizli bilgilerin sızdırılabileceği gerekçesi ile çalışanlarının ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanmasını kısıtladı.

Kaynak : https://shiftdelete.net/apple-yapay-zeka-hamlesi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli