user
e
sv

Honda uygun fiyatlı ilk elektrikli scooter modelini resmen piyasaya sürüyor

164 okunma — 15 Mayıs 2023 01:41
Otomobil ve motosiklet pazarlarının önemli isimlerinden biri olan Honda, ilk elektrikli scooter modeliyle bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.

Honda, EM1 E modeliyle elektrikli motosiklet pazarına adım atıyor. Bu, Japon otomobil üreticisinin ilk seri üretim elektrikli motosikleti olarak anılıyor ve şirketin 2025 yılına kadar 10 farklı elektrikli iki tekerlekli model sunma planını duyurduktan bir yıl sonra piyasaya sürülüyor.

Honda EM1 E, Honda’nın ilk elektrikli scooter modeli olma özelliği taşıyor. 1.7kW gücünde bir motorla donatılmış olan bu model, maksimum torku 90Nm ve maksimum hızı 45km/saat. 2022 yılında tanıtılan Yamaha Neo e-scooter ile rekabet edecek bir model olarak öne çıkıyor.

Honda’nın bu yeni elektrikli scooterı, 50cc benzinli motosikletlerin elektrikli bir versiyonu olarak kabul edilebilir. EM1 E, Honda’nın kendi geliştirdiği çıkarılabilir lityum iyon pil olan Honda Mobile Power Pack e ile geliyor.

Honda uygun fiyatlı ilk elektrikli scooter modelini resmen piyasaya sürüyor

Econ modunda, bu motosikletin 48km’lik bir sürüş menzili var. Ancak Honda, WMTC Class 1 testi sırasında 30km’lik bir mesafe kaydedildiğini belirtiyor. Şarj hızı açısından, e-scooter’ı %0’dan %50’ye 2 saatte şarj edebilirsiniz. Honda EM1 E’nin tam şarj süresi ise 6 saat.

Honda, bu motosikleti kiralama satış modeliyle sunmayı planlıyor ve alıcılarına beyaz, gümüş ve siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunulacak. Motosikletin fren sistemi, ön disk ve arka tambur frenlerden oluşuyor. Süspansiyon sistemi ise teleskopik çatal ve arka tarafta yer alan ikiz şoklardan oluşuyor.

Yeni Honda e-bike için henüz resmi bir piyasaya sürülme tarihi belirlenmemiş olsa da, bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya çıkması bekleniyor. Ayrıca, yeni Honda e-bike‘ın fiyat bilgisi de henüz açıklanmamış. Ancak, motosikletin uygun ve rekabetçi bir fiyat etiketiyle geleceği tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/honda-uygun-fiyatli-ilk-elektrikli-scooter-modelini-resmen-piyasaya-suruyor-646000a7ef922d60532808d4
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli