user
e
sv

Tesla’yı sollayan BYD, dans edebilen süper otomobilini tanıttı!

262 okunma — 13 Nisan 2023 08:44
BYD, bugün yeni süper otomobili YangWang U9'u tanıttı. Dans edebilen araç, sahip olduğu özelliklerle dikkat çekti.

BYD, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden birisi. Yakın zamanda rakibi Tesla’yı sollayan ve Türkiye pazarına gireceği açıklanan şirket, bugün yeni süper otomobili YangWang U9’u tanıttı. Araç, özellikleri ile dikkat çekti.

Karşınızda dans edebilen süper otomobil YangWang U9!

BYD tarafından paylaşılan bilgilere göre YangWang U9, 1100 beygir gücü ile 0’dan 100 kilometre hıza 2 saniyede ulaşabiliyor. 700 kilometre menzile çıkabilen araç, dünyanın ilk akıllı hidrolik gövde kontrol sistemine sahip.

Karşınızda dans edebilen süper otomobil YangWang U9!

YangWang U9, daha önce hiçbir otomobilde görülmeyen ilginç özellikleri ile dikkatleri üstüne çekti. Üretici tarafından paylaşılan videolara göre araç dans edebiliyor ve adeta bir tavşan gibi zıplayabiliyor. Ayrıca üç tekerlek üzerinde de gidebiliyor.

Yukarıdaki videoya baktığımızda, aracın yukarı aşağı ve sağ sola hareket ettiğini görüyoruz. Dans ederek sahneye çıkan otomobil, kendisini birkaç santimetre yükseğe de çıkartabiliyor. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere araca göre bu özellikleri, DiSus adı verilen süspansiyon sistemi kazandırıyor.

DiSus süspansiyon sistemi, yukarıdaki videoda da görebileceğiniz üzere aracın üç tekerlek üzerinde gidebilmesine de olanak sağlıyor. Bu özellik, 1970 yılında üretilen Citroën GS gibi bazı araçlarda da mevcut. Fakat YangWang U9, bu araçlara kıyasla daha fazla kontrol edilebilir.

BYD YangWang U9 özellikleri

  • Motor gücü: 1100 HP (808 kW)
  • Motor tipi: Sabit Mıknatıslı Senkron Motor
  • Motor sayısı: 4
  • 0-100 km/s: 2 saniye
  • Maksimum hız: 250 km/s
  • Sürüş sistemi: AWS
  • Maksimum tork: 1680 Nm

Elektrikli süper otomobil YangWang U9’un 1 milyon Çin Yuanı, yani 145 bin dolardan başlayan fiyatlarla bu yılın sonlarına doğru satılmaya başlanması bekleniyor. Tabii bu bilgiler resmi değil. Önümüzdeki günlerde şirketin, araç ile ilgili daha detaylı bilgiler paylaşması bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/byd-yangwang-u9
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli