user
e
sv

YouTube’dan kullanıcılarına çok önemli uyarı: Bundan uzak durun!

466 okunma — 09 Nisan 2023 11:02
YouTube, resmi bir açıklama yayınlayarak kullanıcılarını profesyonelce hazırlanmış bu tuzağa düşmemeleri için uyardı. İşte detaylar...

Güvenilir ve tanınmış bir şirketten geliyormuş gibi görünen ama aslında kimlik avı dolandırıcılığına açılan birer kapı olan e-postalar yeni bir şey değil. Bu hafta ortaya çıkan ve YouTube’dan geliyormuş gibi görünen bir e-posta furyası da bunun son örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Resmi TeamsYouTube Twitter hesabı, bu yeni e-posta dolandırıcılığına karşı kullanıcılarını uyardı. Uyarıda, bazı kişilerin YouTube’dan geliyormuş gibi görünen ve hatta adresi no-reply@youtube.com olarak görünen e-postalar aldıklarından bahsediliyor.

E-posta, “YouTube kuralları ve politikalarındaki değişiklikler” olarak etiketlenmiş ve mesajın gövdesinde kullanıcılardan bir bağlantıya tıklamaları isteniyor. Bu bağlantı, elbette bilgisayar korsanlarının PC‘nize veya akıllı telefonunuza zarar vermesi için bir kapı.

YouTube, “bu e-postayı alırsanız dikkatli olun ve hiçbir dosyayı indirmeyin/erişmeyin” diyor. Şu anda bu kimlik avı dolandırıcılığını araştırdığını da ekliyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/guncel/youtubedan-kullanicilarina-cok-onemli-uyari-bundan-uzak-durun-6431c135d796de1b430e7f3e
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli