user
e
sv

Yeni AirPods’un kimsede olmayan özelliği belli oldu!

256 okunma — 09 Nisan 2023 22:14
Bugün ortaya çıkan patent başvurusuna göre AirPods Pro 3. nesil modelleri Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi özelliği ile gelecek.

Apple, AirPods kulaklıklarının kullanıcı deneyimini iyileştirmek için “Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi” adlı yeni bir patent aldı. Bu teknolojiyle birlikte kulaklıkların akustiğini farklı ortamlara göre dinamik olarak ayarlayarak kullanıcılara daha iyi bir dinleme deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yeni AirPods modellerinde Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi özelliği olacak mı?

AirPods’un ses kalitesi, zengin basları ve net tizleriyle genel olarak iyi, hatta çok iyi olarak kabul ediliyor. Ayrıca bu kulaklıklar özel tasarlanmış bir çip kullanarak, ses kalitesini artırıyor ve Apple cihazlarıyla sorunsuz bir bağlantı sağlıyor.

Kulaklıklar, arka plan gürültüsünü azaltan ve telefon görüşmeleri ile sesli komutlar sırasında ses netliğini artıran mikrofonları barındırıyor. Ayrıca, optimal ses kalitesi için kullanıcının kulağının şekline göre müziği otomatik olarak ayarlayan bir adaptif ekolayzere sahip.

Şirket şimdi de gelecekteki AirPods için yeni geliştirmeler üzerinde çalışma sürecine başladı ve en son patent, şirketin bunu yapma planlarını ortaya koyuyor. Dijital sinyal işleme teknolojileri, mikrofonlar ve uzamsal ses işlevleri kullanarak binaural sesi daha iyi işlemeyi umuyor.

Apple, 8 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri Ticari Marka ve Patent Ofisi’nden (USPTO) “Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi” adlı teknik bir patent aldı. Bu teknoloji kulaklıkların akustiğini farklı ortamlara göre dinamik olarak ayarlayarak kullanıcılar için dinleme deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Patent açıklamasında kullanıcıların arabada, çimde, sınıfta, trende veya oturma odasında gibi çeşitli ortamlarda ses veya video içeriği dinleyebilecekleri senaryoların anlatıldığını görüyoruz. Bunu da mikrofonları ve uzamsal ses işlevlerini kullanarak binaural sesi daha iyi işleyip kulak zarında gerçek hayattan sesleri simüle etmeyi umuyor.

Bunun sonucunda kullanıcılar için “etkileşimli” bir ses deneyimi sunulacağı belirtiliyor. Bu da ses içeriğini daha üç boyutlu ve çekici hissettirerek bir alan ve derinlik hissi yaratacağı anlamına geliyor. Bu “Sanal Dinleme Ortamının Ölçülmesi” isimli özelliğin AirPods Pro 3. nesil modellerinde gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/airpods-sanal-dinleme-ortaminin-olculmesi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli