user
e
sv

Microsoft, Bing’den sonra SwiftKey’e de ChatGPT getirdi!

208 okunma — 09 Nisan 2023 22:12
Microsoft, Bing tarayıcısında kullandığı ChatGPT yapay zeka destekli sohbet botunu SwiftKey uygulamasına da getiriyor.

Yapay zeka kullanarak Android ve iOS kullanıcılarının yazacağı sonraki kelimeyi tahmin edebilen, kaydırarak yazma, sesle yazma, emoji tahmini ve çoklu dil desteği gibi özellikler sunan popüler klavye uygulaması SwiftKey, ChatGPT destekli Microsoft Bing sohbet botuyla entegre oluyor.

SwiftKey, ChatGPT ile daha da akıllanıyor!

SwiftKey, kullanıcının yazma stilini öğrenmek ve tahminleri kişiselleştirmek için makine öğrenmesini, yani yapay zekayı kullanıyor. Bu da daha hızlı ve doğru tahminleri sunmasına büyük katkı sağlıyor. Ayrıca klavyeyi görsel olarak çekici hale getirmek için tema ve özelleştirme seçenekleri de sunuyor.

Tabii bu uygulama Microsoft tarafından geliştirilmedi. Büyük bir popüleriteye ulaştıktan sonra 7 yıl önce, 2016 yılında, 250 milyon dolara satın alındı. Fakat sonrasında da bağımsız bir uygulama olarak çalışmaya devam etti ve marka adını korudu.

Ancak bu durum önümüzdeki günlerde sonlanacak. Zira Microsoft, direkt olarak uygulamanın gelişimine müdahale etmeye başladı. Bunu da ilk adımda Bing tarayıcısına getirdiği ChatGPT-4 destekli sohbet botunu belli bir ölçüde SwiftKey’e entegre ederek yapacak.

Bugün itibariyle Android SwiftKey uygulamasının Beta kullanıcıları, tuşların üzerindeki bir düğmeye dokunarak sohbet botuna erişebilirler. Üstelik bu entegrasyon, sohbet botuna tek tıklama erişimi sağlamakla kalmıyor.

Aynı zamanda kullanıcıların farklı tonlarda yazmasını sağlayarak metin mesajlarını geliştirmelerine olanak tanıyor. iOS uygulamasına ne zaman geleceği ise belirsizliğini koruyor. Fakat şirket şimdiden üzerinde bu baskıyı hissettiği için bu ay gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/microsoft-bing-swiftkey-chatgpt
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli