user
e
sv

Apple Glass için geri sayım resmen başladı! İşte tanıtım tarihi!

152 okunma — 08 Nisan 2023 01:01
Apple'ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik kulaklığını sadece birkaç ay içinde ortaya çıkaracağı söyleniyor, ancak bu lansman üst düzey VR'ye olan talebin oldukça düşük olduğu bir zamanda geliyor gibi görünüyor.

Analist Ming-Chi Kuo‘nun yeni bir blog gönderisine göre, VR’deki son zamanlardaki en büyük bahislerden bazıları büyük ölçüde başarısız oldu. Kuo “Sony, PS VR2 için 2023 üretim planını yaklaşık %20 azalttı. Meta’s Quest Pro için ürün sevkiyatı yalnızca yaklaşık 300.000 birime düştü. 2022’deki Pico (Çin’in en büyük AR/VR kulaklık markası) sevkiyatları beklenenden %40’tan fazla düşük gerçekleşti” diyor.

Başka bir deyişle, etkileyici PSVR 2, Sony’nin umduğu kadar popüler olmadı, Meta Quest Pro satışları, Quest 2’nin satılan yaklaşık 20 milyon birimine yaklaşamıyor ve ByteDance’ın sahip olduğu Pico da zor bir mücadele veriyor.

Apple Glass için geri sayım resmen başladı! İşte tanıtım tarihi!

Özellikle Meta’nın, ürünün piyasaya sürülmesinden sadece dört ay sonra Quest Pro’nun fiyatını 1.500 dolardan 1.000 dolara düşürme kararı gibi, üst düzey VR’nin satın alınmadığına dair bazı işaretler zaten var. Ancak Apple’ın kulaklığının yaklaşık 3.000 dolara mal olacağı söylentileri de düşünülünce Apple’ın önünde zorlu bir süreç var gibi görünüyor.

Şu anda neden bir Apple kulaklığa ihtiyacımız olduğu da tam olarak belli değil. Yakın tarihli bir röportajda CEO Tim Cook, artırılmış gerçekliğin “iletişimi” ve “bağlantıyı” geliştirebileceğini ve kulaklığın kendisinin de görünüşe göre bunları “birlikte bulunmaya” odaklandığını savundu. Ancak bunlar, Meta’nın popüler olmayan Quest Pro için yaptığı argümanlara oldukça benziyor. Ve bu düşük Quest Pro satışları, Meta’nın bir ekosistem oluşturmak için yıllarca yaptığı yatırımdan sonra gerçekleşti.

Apple’ın ilk AR gözlüğünü önümüzdeki WWDC etkinliğinde tanıtması bekleniyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/apple-glass-icin-geri-sayim-resmen-basladi-iste-tanitim-tarihi-642fecee05a95326c6129888
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli