user
e
sv

Güncelleme vakti: Steam eski macOS sürümlerinin fişini çekiyor!

158 okunma — 07 Nisan 2023 14:54
Steam, 1 Eylül 2023'ten itibaren macOS 10.11 ("El Capitan") ve 10.12 ("Sierra") sürümlerini desteklemeyi bırakacağını duyurdu.

Akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi yazılımla çalışan elektronik cihazların belirli bir zaman sonra yazılım desteğini kaybetmesi kaçınılmaz bir gerçek. Kullanıcıların burada yapmaları gereken tek şey güncelleme yapmak. Eğer bu da olmuyorsa maalesef kullanılan cihazın yenilenme vakti gelmiş demektir. Son olarak Steam, bazı macOS sürümleri için desteğini sonlandıracağını açıkladı. Peki bu ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar!

Steam eski macOS sürümleri için desteğini kesiyor

Valve, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu duyuruda 1 Ocak 2024’ten itibaren Windows 7, 8 ve 8.1 sürümleri için Steam desteğini sonlandıracağını açıkladı. Şirket son olarak 1 Eylül 2023’ten itibaren macOS 10.11 (“El Capitan”) ve 10.12 (“Sierra”) sürümlerini desteklemeyi bırakacağını da duyurdu.

Steam eski macOS sürümleri için desteğini kesiyor

Bu durum Steam istemcisinin artık macOS’in yukarıda belirtilen sürümlerinde çalışmayacağı anlamına geliyor. Kullanıcıların Steam’i kullanmaya ve Steam üzerinden satın aldıkları oyunları oynamaya ve diğer ürünler kullanabilmeye devam etmeleri için daha yeni bir macOS sürümüne yükseltmesi gerekecek. Bu kararın ardından platform tarafından desteklenen en düşük macOS sürümü 10.13 High Sierra oldu.

Bu kararın ana nedeni daha öncekilerde de olduğu gibi Google Chrome olarak gösterildi. Zira Steam’deki en yeni özelliklerin kullanılabilmesi için macOS‘in eski sürümlerinde artık çalışmayan Google Chrome‘un yeni sürümleri gerekiyor. Bu da Steam’i doğrudan etkiliyor ve bir noktada eski sürümleri için yolun sonu geliyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/steam-macos-destek
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli