user
e
sv

Huawei’den elektrikli otomobiller için büyük adım!

134 okunma — 27 Mart 2023 12:28
Elektrikli otomobil dünyasında kendisine bir yer bulmak isteyen Huawei, son zamanlarda sızıntılarla karşımıza çıkan yeni şarj istasyonunu tanıttı.

Çinli teknoloji devi Huawei, 35. Uluslararası Elektrikli Araç Sempozyumu ve Sergisi (EVS35) kapsamında yeni bir elektrikli araç şarj cihazı teknolojisi neslini duyurdu. Yeni elektrikli araç şarj çözümü FusionCharge olarak adlandırılıyor. İşte tüm detaylar.

Resmi notlara göre, Huawei’nin son elektrikli araç şarj teknolojisi güvenilir, düşük gürültülü ve son derece verimli bir şarj modülüdür. Bu çözüm, elektrikli araç şarj tesislerinin çekirdeği haline gelecek. Başka bir deyişle, elektrikli araç sahipleri yakında hızlı şarj deneyimi bekleyebilirken, operatörler ve taşıyıcılar da şarj tesis maliyetlerinden tasarruf edebilecekler. Özellikle, bu teknoloji 40kW DC şarj sağlayabilir ki bu da oldukça önemli bir değer.

Huawei’den elektrikli otomobiller için büyük adım!

Şu anda, markanın test amaçlı 8 adet üniteye sahip bir istasyonu bulunuyor. Çinli bir blogger, bu FusionCharge teknolojisinin görüntülerini paylaştı. Şarj istasyonları parlak kırmızı bir renkte ve her şarj istasyonunda Huawei’nin marka logosu bulunuyor. Görüntülere bakıldığında, istasyonların işletim sıcaklıkları içinde çalışmasını sağlamak için ünitelerde altta bir ısı ışıması cihazı olduğu görülebiliyor.

Terminal, 200V ile 1000V arasında bir çıkış voltajı aralığına ve 600A maksimum çıkış akımına sahip olan bir sıvı soğutmalı ısı ışıması sistemi kullanıyor. Ayrıca maksimum çıkış gücü 600kW’a kadar çıkabiliyor. Bu sayede AITO M5 EV modeli, neredeyse 10 dakikada tamamen şarj edilebiliyor, bu oldukça etkileyici bir süre. Bakalım Huawei’in bu hamlesine Tesla’dan nasıl bir yanıt gelecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/huaweiden-elektrikli-otomobiller-icin-buyuk-adim-642023b5fba16d55926f126f
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli