user
e
sv

Google Fotoğraflar’ın bu yeni özellikleri kullanıcıları kendisine hayran bırakacak

138 okunma — 22 Mart 2023 10:34
Google’ın son zamanlarda öne çıkan uygulamalarından biri olan Fotoğraflar, bir kez daha yeni özellikleriyle adından bahsettireceğe benziyor.

Google, Pixel 7 serisinde başarılı bir şekilde Photo Unblur’ı başlatmasının ardından, yeni bir Video Unblur aracı ve Google Fotoğraflar için bir dizi video efekti üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu yeni özellikler, özellikle en son Pixel akıllı telefonlara sahip olanlar için kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor.

Google Fotoğraflar ilk olarak Pixel 7 serisiyle birlikte Photo Unblur aracını tanıttı. Bu yenilikçi özellik, Tensor çipinin makine öğrenme yeteneklerini kullanarak görüntülerin keskinliğini artırdı. Tanıtımından bu yana, Photo Unblur yalnızca Google’ın en son akıllı telefonlarıyla sınırlı kaldı, Pixel 6 ile piyasaya sürülen Magic Eraser aracı ise Google One aracılığıyla diğer cihazlarda premium bir özellik olarak sunuldu.

Google Fotoğraflar’ın bu yeni özellikleri kullanıcıları kendisine hayran bırakacak - Resim : 1

Google Fotoğraflar’ın bu yeni özellikleri kullanıcıları kendisine hayran bırakacak

Pixel 8 etrafında dönen söylentiler artarken, Google’ın video araçlarına da yönelik çalışmalar yaptığı görülüyor. Faal hale geldiğinde, Video Unblur’un kullanıcılar için video kalitesini büyük ölçüde artırarak videolara daha keskin bir görünüm kazandırmak için makine öğrenme özelliğini kullanması bekleniyor. “Fixed on Pixel” sloganıyla Photo Unblur’ın popülerleştirilmesine odaklanan Google’ın, video desteğini genişletmek üzerinde çalışması şaşırtıcı değil. Video Unblur, muhtemelen bu yıl Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da tanıtılacak olan bir başka Pixel serisi özelliği olabilir.

Video Unblur aracının yanı sıra, Google Fotoğraflar uygulamasında video düzenlerken uygulayabilecekleri bir dizi video efekti hazırlıyor. Bu “Overlays” sekmesi aracılığıyla erişilebilen video efektlerinin koleksiyonu, yaratıcılığı artırmak ve videoları kişiselleştirme için daha fazla seçenek sunmak amacıyla tasarlandı.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/yazilim/google-fotograflarin-bu-yeni-ozellikleri-kullanicilari-kendisine-hayran-birakacak-64195e9eb3b85e301371b018
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli