user
e
sv

Dead Space Remake inceleme! Soluksuz bir macera!

158 okunma — 20 Mart 2023 15:49
2008 yılında satışa sunulan ilk Dead Space oyununun remake versiyonu ile bir kez daha soluksuz bir maceraya atılıyoruz.

Visceral Games ve EA Games işbirliği ile geliştirilen Dead Space 2008 yılında raflardaki yerini almıştı. Nitekim oyun fazlasıyla beğeni kazandı. Bu beğeni oyunun satış rakamlarına da yansımış ve Dead Space muazzam bir başarı elde etmişti.

2011 yılında Dead Space 2 ve 2013 yılında da serinin son oyunu olan Dead Space 3 raflardaki yerini almıştı. Son oyundan yaklaşık 10 yıl sonra EA Dead Space’in Remake versiyonunu satışa sundu.

Hemen baştan belirtelim. Biz oyunu PlayStation 5 üzerinde deneyimledik. Fakat oyun diğer platformlarda da PS5’e benzer bir deneyim sunuyor.

Dead Space Remake inceleme! Soluksuz bir macera! - Resim : 1

Temel hatlarıyla aynı, fakat daha uzun bir hikaye

Dead Space Remake, bir yeniden yapım. Dolayısıyla oyunda sadece grafik iyileştirmelerine gidilmemiş. Bir çok farklı bölüm de eklenmiş durumda. Bu sebepten ötürü ilk oyunu oynayıp bitirmiş olsanız dahi bu oyun sizlere yeni bir Dead Space oyunu havası veriyor.

Oyun aynı 2008 yılındaki gibi aldığımız bir yardım çağrısıyla start alıyor. Yardım çağrısını aldığımız devasa uzay gemisine vardığımızda işlerin çığrından çıkmış olduğunu fark ediyoruz. Ardından karşımıza çıkan düşmanları alt ederek buradan kurtulmak için çabalıyoruz.

Dead Space Remake inceleme! Soluksuz bir macera! - Resim : 2

Normal şartlarda böyle bir hikayede, başrol için kaslı ve acımasız silahları olan bir asker seçilebilirdi. Lakin Visceral Games, ana kahraman olarak bir mühendisi seçmiş. Dolayısıyla oyun içerisindeki silahlar da buna göre şekillenmiş durumda.

Tabi ki karakterimiz bir mühendis diye silahlarımı da çok etkisiz sanmayın. Çivi atardan, lazer kesiciye kadar çok farklı silahlarımız bulunuyor. Zaten serinin eski oyunlarını oynadıysanız bu silahlara çok da yabancı değilsinizdir.

İşin eğlenceli kısmı ise lazer kesici gibi silahlarla, düşmanları çeşitli bölgelerinden ikiye ayırabiliyor olmamız. Elbette çok güçlü olan düşmanlarda bunu yapmak biraz daha uzun sürebiliyor.

Dead Space Remake inceleme! Soluksuz bir macera! - Resim : 3

Yeni eklenmiş bölümlerle farklı bir deneyim

Dead Space Remake, 2008 yılında satışa sunulan orijinal oyuna göre daha fazla bölüme sahip. Özellikle uzay boşluğunda süzüldüğümüz bölümlerin sayısı arttırılmış. Hatırlanacağı üzere 2008 yılındaki yapımda yalnızca belli noktalar arasında zıplamalar yapabiliyorduk. Şimdi ise 2 ve 3. oyunda olduğu gibi uzay boşluğunda süzülebiliyoruz.

Dead Space Remake inceleme! Soluksuz bir macera! - Resim : 4

Oyuna bu tarz bölümlerin eklenmesi eğlence detayını da arttırmış durumda. Peki eğlencenin yanında korku dozajı da arttı mı? Dürüst olmak gerekirse Dead Space, korkudan ziyade bir aksiyon oyunu havasında. Karşımıza çıkan yaratıkları öldürerek yolumuza devam ediyoruz.

Genel itibariyle oyunda bizi tek hamlede öldürecek, devamlı peşimizden koşturup bizi tek seferde öldüren varlıkların olmaması, korku unsurunu biraz baltalıyor. Lakin serinin temel hatlarına sadık kalınması, bu açıdan iyi olmuş.

Dead Space Remake inceleme! Soluksuz bir macera! - Resim : 5

Sonuç olarak geçmişteki Dead Space oyunlarını deneyimlediyseniz, Remake versiyona bayılacaksınız diyebiliriz. Tamamen farklı fakat son derece tanıdık gelen bir maceraya hazır olun.

TO Puanı: 92

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/oyun/dead-space-remake-inceleme-soluksuz-bir-macera-64182ac6837c4938331ce744
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli