user
e
sv

Audi’nin yeni elektrikli bisikleti, birçok otomobilden daha pahalı!

363 okunma — 15 Mart 2023 08:07
Elektrikli araba, elektrikli tır, elektrikli kamyon derken; bisikletlerin de elektriklenmesi kaçınılmazdı. Ancak eğer tercihinizi Audi modellerinden yana kullanacaksanız, biraz cebiniz yanabilir.

Günümüzde, geleneksel bisikletlere alternatif olarak elektrikli bisikletler, yani e-bisikletler, sayısız faydaları nedeniyle popüler hale gelmiş durumda. Bunlar, elektrik motoru ve şarj edilebilir bataryalar kullandıkları için benzinli araçlardan çok daha az kirlilik yaymaktadır. Arabalara göre e-bisiklet tercih eden bireyler, karbon ayak izlerini azaltabilir ve kentsel bölgelerde hava kalitesini artırabilirler.

Audi de bu akıma katılarak, yeni e-bisikletini piyasaya sürdü, ancak ilginç bir şekilde bu araç diğer dört tekerlekli araçlardan daha yüksek bir fiyatla satışa sunuldu. Lüks ve sofistike bir görünüme sahip olan bu yüksek kaliteli bisiklet, markanın RS Q E-tron E2 elektrikli Dakar Rallisi yarış aracından ilham alınarak tasarlandı ve bisiklet severleri etkileyecek yüksek kaliteli özelliklerle donatıldı.

Audi’nin yeni elektrikli bisikleti, birçok otomobilden daha pahalı!

İtalya’nın Fantic tarafından üretilen bu elektrikli bisiklet, XMF 1.7 modelinden esinlenerek tasarlandı ve Fantic’in 720Wh bataryası tarafından desteklenen 250W Brose motoruna sahip. Bu kombinasyon, 66ft/lb gibi etkileyici bir tork sağlıyor, ancak Audi henüz maksimum hızını veya menzilini açıklamadı.

Audi’nin yeni elektrikli bisikleti, birçok otomobilden daha pahalı! - Resim : 1

Bisikletin güç paketi, Bash/Mtn‘ın 529Wh biriminden çok daha büyük ve koşullara bağlı olarak 30 ila 95 mil arasında bir menzil sunan Bash/Mtn’den daha yüksek bir menzile sahip. Ayrıca, Audi e-bisikleti, Eco modundan tam gaz Boost moduna kadar değişen dört seviyeli bir elektrikli destek sunuyor. Bu özellik, diğer Brose motorlu e-bisikletlerle oldukça benzer. Audi elektrikli dağ bisikleti üç farklı boyutla geliyor ve bu bisikletin İngiltere satış fiyatı 8.499 £ (yaklaşık 200.000-TL) olarak belirlendi.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/audinin-yeni-elektrikli-bisikleti-bircok-otomobilden-daha-pahali-6410f5a50351ec099c47227d
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli