user
e
sv

Dünyada ilk: iPhone 15 Pro Max, yeni Samsung ekranını kullanacak!

124 okunma — 06 Mart 2023 16:20
Apple'ın önümüzdeki eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 Pro Max, Samsung tarafından üretilen yeni ekranı kullanacak.

Apple, önümüzdeki dönemde yeni akıllı telefon modellerini tanıtacak. Etkinlik tarihi yaklaştıkça da cihazlar hakkında ortaya çıkan sızıntılar sıklaşıyor. Bu sayede tanıtım günü geldiğinde tüm özelliklerini önceden paylaşabiliyoruz. Son olarak Samsung üretimi iPhone 15 Pro Max ekranı ortaya çıktı. Serinin diğer modelleri hakkında da bazı paylaşımlar mevcut. İşte detaylar…

iPhone 15 Pro Max ekranı, Samsung üretimi UDR 2000 paneli kullanacak!

Geride bıraktığımız şubat ayında yeni iPhone modelleri hakkında birçok sızıntıyla karşılaştık. Bir kısmı Ultra veya daha uygun fiyatlı olacak yeni versiyonların geleceğini iddia ediyordu. Diğerleri ise alışageldiğimiz işlemci, ekran ve kamera üzerine oldu.

iPhone 15 Pro Max ekranı

Bugün de beklenmedik bir haber ortaya çıktı. Samsung’un ocak ayında düzenlenen CES23 etkinliğinde tanıttığı UDR 2000 isimli OLED panellerin ilk kez iPhone 15 Pro Max ekranı ile deneneceği söylendi. Zaten beklenildiği üzere Galaxy S23 serisinde kullanılmayınca sızıntılar yokken de bu olasılık gündeme geldi. Ancak bugün netleştiğini söyleyebiliriz.

Apple, iPhone 15 serisinde yer alacak Pro modellerinde sessize alma anahtarını kaldıracak! İşte detaylar…

Tabii serinin diğer modelleri için aynı şey geçerli değil. Zira Pro modeli kasıtlı olarak sızıntının dışında tutuluyor. Bu da büyük ihtimalle iPhone 14 Pro ekranını kullanacağı anlamına geliyor. Fakat diğer modellerde gelişme mevcut.

Örneğin iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, Pro’larda yer alan hap şeklindeki delik çentik ve Dinamik Ada özelliklerini aynen alacak. Fakat ekranları aynı olmayacak. Zira bu iki modelin 60 Hz yenileme hızı sunan panellere sahip olacağı belirtiliyor.

Aslında Dinamik Ada özelliğinin düz modellere gelmesi beklenmiyordu. Ancak Apple’ın iPhone 16 Pro modellerinde kamera ve diğer sensörleri ekran altına alacağı söyleniyor. Düz modeller ise mevcuttaki tasarımı devam ettirecek.

Yani bu geçişi sağlayabilmek için iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a delikli ekranı getiriyor. Ayrıca kamera tarafında da iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max‘te bulunan 48 Megapiksel görüntü sensörünü getireceği söyleniyor. Pro’lar ise yeni 10x optik yakınlaştırma ile öne çıkacak.

Kaynak : https://shiftdelete.net/iphone-15-pro-max-ekrani
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli