user
e
sv

Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın!

239 okunma — 03 Şubat 2023 22:06
Günümüzde en büyük sorunlardan birisi de telefon şarjlarının günü çıkaramayacak seviyede kalması. Özellikle bir süre kullanılan telefonların şarjı çok hızlı bitebiliyor. Peki bu sorunun çözümü yok mu? İşte detaylar.

 

Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 1
Akıllı telefonlar hayatımıza gireli 15 – 16 yıllık bir süre geçti. Fakat bu süreç içerisinde batarya ve pil süresi tarafında, beklenen performansa bir türlü erişilemedi. Kullanıcıların genel beklentisi akıllı telefon şarjlarının 1 hafta gitmesi. Fakat mevcut düzende bu mümkün değil. Bırakın bir haftayı, bir günü bile çıkarmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Peki telefon şarjı çok hızlı bitiyor ise neler yapmak gerekli?
Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 2
Öncelikle şunu belirtelim. Telefonunuzun şarjı çok hızlı bitiyorsa sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu bulmak, tespit etmek gerekiyor. Bunun için hem Android, hem de iOS tarafında pil sağlığı denen bir sekme var. Bu sekmede “servis” yazıyorsa diğer adımları es geçerek direkt olarak telefonunuzun bataryasını değiştirmeniz gerekiyor. Fakat “servis” ifadesi yok ise o zaman yazılımsal problemler için aşağıdaki metotları deneyebilirsiniz.
Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 3
Akıllı telefonlarda bazı uygulamalar gereğinden fazla pil harcayabilir. Özellikle bu uygulamaların arka planda çalışıyor olması, telefonunuzun şarjını hızlı bir şekilde bitirecektir. O yüzden hem Android, hem de iOS tarafında, arka planda çalışan uygulamaları kontrol etmeniz gerekiyor.
Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 4
Bazı üçüncü parti uygulamalar, gereğinden fazla pil tüketirler. Bu optimizasyon sorunlu uygulamaları telefonunuzdan kaldırmanız ya da güncelleme gelene kadar kullanmamanız en doğru seçenek olacaktır.
Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 5
Genel olarak telefonlarda en çok şarj tüketen unsurların başında BT ve Wi-Fi bağlantıları gelir. Eğer kullanmıyorsanız bu bağlantıları kapatmanız telefonunuzun ömrünü önemli ölçüde arttıracaktır.
Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 6
Eğer telefonunuzda 5G özelliği varsa bu özelliği kapalı tutmanız gerekiyor. Hali hazırda Türkiye’de 5G mevcut değil. Dolayısıyla 5G özelliğini açık tutmak telefonunuzun şarjını hızlı bir şekilde tüketmekten başka bir işe yaramayacaktır.
Telefon şarjı çok hızlı bitiyor diyorsanız mutlaka bunları yapın! - Page 7
Gelelim son maddeye. Eğer telefonunuzu orijinal olmayan bir şarj cihazıyla şarj ediyorsanız, bu bataryanızın bozulmasına, dahası telefonunuz tam şarj olmadan, şarj olmuş gibi gösterilmesine neden olabilir. Bu sebepten ötürü kesinlikle orijinal şarj cihazı kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/telefon-sarji-cok-hizli-bitiyor-diyorsaniz-mutlaka-bunlari-yapin-63dce86c069c26631046990f
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli