user
e
sv

Xiaomi ekran altı kamera için patent aldı!

1043 okunma — 05 Mayıs 2020 14:48
Akıllı telefon pazarının dinamik isimlerinden Xiaomi ekran altı kamera için ilk adımı attı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının dinamik isimlerinden Xiaomi ekran altı kamera için ilk adımı attı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Hali hazırda pek çok üreticinin ekran altı kamera teknolojisi üzerinde çalıştığını biliyoruz. Hatta bu hususta somut adımlar atan bazı isimler de mevcut. Lakin hali hazırda hiç biri yeterli verimliliğe ulaşmış değil. Yani kamerayı ekran altında çalıştırmayı başarıyorlar. Fakat çekilen fotoğraf ya da videolar istenilen seviyede olmuyor.

Şimdi ekran altı kamera teknolojisindeki çalışmalara Xiaomi de dahil oldu. Çinli akıllı telefon üreticisinin ekran altı kamera için aldığı iki yeni patent geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Dilerseniz bu patentlerin görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Xiaomi ekran altı kamera için patent aldı!

Görüldüğü üzere ekran altındaki kameralar yine telefonun üst kısmına yerleştirilmiş. Bu kameralar patent görsellerinde net bir şekilde görülse de kullanım esnasında görünmeyecek. En azından şimdilik sızdırılan bilgiler bu yönde.

Belki 2020 ekran altı kameralar için erken bir yıl olabilir. Lakin 2021’de ekran altı kameraya sahip pek çok modelin geleceğini söylemek pek de yanlış olmaz. Çünkü akıllı telefon pazarında herhangi bir firma bir yeniliğin önünü açtı mı diğer üreticiler de onu bir şekilde izliyorlar. Nitekim bunu çentikli ekranlara geçiş döneminde yaşadık.

Dolayısıyla 2020’de ekran altı kameraya sahip 1 model bile çıksa, 2021’de bu sayı katlanarak artacaktır. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli