user
e
sv

YouTube, ‘1080p Premium’ oynatma seçeneğini test ediyor

171 okunma — 26 Şubat 2023 15:54
Bazı YouTube izleyicileri, web sitesinin açılır menüsünde video kalitesi için yeni bir seçenek gördüklerini bildirdi.

Temel 1080p oynatma seçeneğine ek olarak, altında “Geliştirilmiş bit hızı” sunduğunu belirten bir not bulunan 1080p Premium etiketli başka bir seçenek daha görüyorlar. Bir sözcü The Verge’e, web sitesinin şu anda “küçük bir YouTube Premium abonesi grubu” tarafından kullanılabilen yeni video kalitesini test ettiğini söyledi.

Bunu “daha yüksek kaliteli bir görüntüleme deneyimi sağlayan piksel başına daha fazla bilgi sağlayan, 1080p’nin gelişmiş bit hızı sürümü” olarak tanımladılar. Ayrıca, standart 1080p çözünürlüğün kalitesinde herhangi bir değişiklik olmaması gerekiyordu ki, bazı insanlar bunu YouTube’un iyi bir haber olarak kabul etmeyebilir.

YouTube, ‘1080p Premium’ oynatma seçeneğini test ediyor

Testi tartışan bir Reddit paylaşımındaki birkaç yoruma dayanarak, izleyiciler web sitesindeki standart 1080p çözünürlüğün kalitesinin düşük olduğunu düşünüyor. Ancak, belirli bir zaman diliminde aktarılan video verisi miktarının ölçümü olarak kullanılan daha yüksek bir bit hızı, çözünürlüğü artırmak zorunda kalmadan daha iyi görüntüler elde etmek anlamına gelebilir. XDA Developers’ın belirttiği gibi, 4K’ya geçmek, kullanıcılara daha iyi ve daha keskin görünen videolara erişim sağlar, ancak çok daha büyük bir dosyayı yayınlamaları gerekir, bu da onlara daha pahalıya mal olabilir veya bu, veri ödeneklerinden daha fazlasını tüketebilir.

Gelişmiş 1080p seçeneği, bu noktada şimdilik yalnızca test aşamasında ve YouTube bunu hiç onaylamayabilir de. Deneysel aşamadan çıkarsa da yalnızca YouTube Premium için ödeme yapan izleyiciler ona erişebilecek. Abonelik hizmeti bireysel bir hesap için ayda 29.99 TL veya aile planı için ayda 59,99 TL’ye mal oluyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/youtube-1080p-premium-oynatma-secenegini-test-ediyor-63f9bde3b462e068e324b836
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli