user
e
sv

Yeni watchOS 7 tanıtıldı! İşte özellikleri!

1716 okunma — 23 Haziran 2020 18:51
Apple, yeni akıllı saat işletim sistemi watchOS 7 sürümünü WWDC 2020 kapsamında resmi olarak duyurdu. Böylece görmeyi umduğumuz birçok büyük özellik resmiyet kazanmış oldu.

Apple, yeni akıllı saat işletim sistemi watchOS 7 sürümünü WWDC 2020 kapsamında resmi olarak duyurdu. Böylece görmeyi umduğumuz birçok büyük özellik resmiyet kazanmış oldu.

Yeni watchOS 7 tanıtıldı! İşte özellikleri!

Akıllı saat pazarının en önemli oyuncularından biri olan Apple, yeni akıllı saat işletim sistemi watchOS 7 sürümünü WWDC 2020 kapsamında resmi olarak duyurdu. Özelliklerine bakacak olursak Apple‘ın yeni işletim sürümü üzerinde büyük çalışmalar gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

Öncelikle tasarımından bahsedecek olursak, şirketin her güncellemede olduğu gibi watchOS 7 ile birlikte de yeni kadranlar getirdiğini belirtelim. Kullanıcılar kadran paylaşma özelliği ile, artık kendi özelleştirdikleri kadran tasarımlarını başkaları ile de paylaşabilecekler.

Yazılım tarafına gelen yeniliklerden bahsedecek olursak; Apple’ın uzun süredir talep edilen uyku takibi özelliğine duyarsız kalmayarak, yeni işletim sistemi ile bu özelliği de sunduğunu söyleyelim. Ayrıca kullanıcılar uyku takibinin yanında, uyku planlama da yapabilecekler.

Bir diğer yeni özellik ise yeni Fitness uygulaması oluyor. Şirket, yeni Fitness uygulaması kapsamında birçok farklı spor tanımlamasına ek olarak, yeni dans seçeneği de sunuyor. Aktivite uygulaması isim değiştirerek, Fitness uygulaması olarak karşımıza geliyor.

Bunun yanında Haritalar’a bisiklet desteği geldiğini söyleyelim. watchOS ile birlikte bisiklet ile harita üzerinen yol tarifi istenebilecek.

Elbette bir yazılım güncellemesi akıllı saatinizin pil boyutunu gerçekten artıramaz. Ancak watchOS 7 ile pil ömrü yönetimi Apple Watch saatinizin pil ömrünü uzatan araçları destekleyecek ve uygulamaları yönetmeye yardımcı olacak.

Apple, koronavirüs salgını sebebi ile özel olarak hazırlanmış el yıkama takibini de watchOS 7 ile kullanıcılarına sunuyor. Uygulama bunun yanında ne kadar süre daha el yıkamaya devam edilmesi gerektiğini de saat üzerindeki sayaç ile kullanıcılara gösterecek.

Çocuk (Ebeveyn kontrolü) Modu ile ebeveynler, çocuklarının Apple Watch‘ını kontrol edebilecek. Örneğin ebeveynler kendi iPhone’ları üzerinden çocukları için Apple Watch kurulumu yaparak, ürünü uzaktan yönetebilme imkanı bulacaklar.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli