user
e
sv

Telefonlarda kamera ayrımını ortadan kaldıran tasarım!

1852 okunma — 23 Mayıs 2020 15:01
Telefonlarda kamera ayrımını ortadan kaldıran tasarım!

Katlanabilir telefonlar yüksek fiyatları nedeniyle günümüzde son kullanıcıya uzak. Ancak, ilerleyen yıllarda fiyatının düşeceği ve hayatımızın bir parçası olacağını birçok kişi tahmin edebiliyor. Bu kapsamda Xiaomi’den Samsung’a kadar birçok üretici katlanabilir telefon patentleri almaya devam ediyor.

Bu sayede ilerleyen dönemde kullanma ihtimalleri olan tasarım ve özellikleri sahipleniyorlar. Bu kez Xiaomi katlanabilir veya daha doğrusu kapaklı bir akıllı telefon tasarımı ile karşımıza çıktı. Galaxy Z Flip ve Moto Razr gibi modelleri akıllara getiren bu tasarımın üst kısmı yani kameranın olduğu bölüm sabit.

Katlanabilir telefonlar için Xiaomi dönen kamera tasarımı!

Bunun nedeni ise kamera ayrımının ortadan kaldırılmış olması. Telefonun üst kısmındaki kamera mekanizması yatay bir şekilde döndürülebiliyor. Bu sayede kameraları gerektiğinde öne, gerektiğinde arkaya çevirmek mümkün hale geliyor.

Bu dönen mekanizmanın hemen altında bir hoparlör ızgarası bulunuyor. Güç ve ses tuşları ise sağ tarafa yerleştirilmiş durumda. Daha önce söylediğimiz gibi bu patentin alınmış olması Xiaomi’nin kesinlikle böyle bir cihazı üreteceği / satacağı anlamına gelmiyor.  Telefon üreticileri patentini aldıkları tasarımları ideal olacağını düşündüğü dönemlerde kullanıcılarla buluşturuyor veya bir patent olarak tozlu raflara kaldırıyor.

Xiaomi dönen kamera tasarımı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Kaynak : https://shiftdelete.net/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli