user
e
sv

Intel küresel çip krizi için tarih paylaştı

984 okunma — 23 Aralık 2021 22:43
Intel Başkanı Pat Gelsinger, pandemi döneminde yaşanan küresel çip krizinin 2023 yılına kadar devam edeceğini söyledi. Yeni üretim tesislerinin kurulmasının krizin hafiflemesinde önemli rol oynayacağını da ekledi.

Pandemi etkisiyle yaşanan yarı iletken sıkıntısı, konsol, ekran kartı ve işlemci gibi sektörleri büyük ölçüde etkilemeye devam ediyor. Intel CEO’su Pat Gelsinger, sektör hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Yarı iletken sektörünün pandemi öncesinde yılda yüzde 5’lik bir büyüme içerisinde olduğunu söyleyen Gelsinger, “COVID tedarik zincirlerini bozdu ve negatif düzeye getirdi. Talep yıldan yıla %20’ye çıktı ve bozulan tedarik zincirleri çok büyük bir boşluk oluşturarak bu patlayan talep devam etti.” sözlerini dile getirdi.

INTEL VE TSMC ORTAKLIĞI GÜNDEMDE

Sektörde yaşanan sıkıntılar sebebiyle TSMC ile ortaklık çalışmaları yürüten Intel, ayrıca Malezya’da üretim artışı, ABD, Avrupa, Asya’daki yatırımlar ve yakın gelecekte yeni tesisler inşa etmeyi planlıyor. Bununla birlikte tedarik sıkıntılarının 2023 yılına kadar sürebileceğini dile getiren Gelsinger, yaşanan talep artışına karşı üretim kapasitesini arttırmanın zaman aldığını söyledi.

Kaynak : https://www.haber7.com/teknoloji/haber/3175489-intel-kuresel-cip-krizi-icin-tarih-paylasti
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli