user
e
sv

Instagram’da Ticaretinizi Kolaylaştıracak 7 Araç

2183 okunma — 26 Nisan 2020 15:43

Bu derece yoğun kullanıma sahip bir uygulamada, ticari amaçlı çok sayıda müşteri kitlesine ulaşmak da son derece kolaydır. Ancak bunu en etkili şekilde yapabilmek için bazı araçların kullanılması gerekmektedir.İçindekiler

Bu araçlar genellikle kullanıcılarla olan etkileşimi arttırmak, rakiplerin analiz edilmesi, geri dönüşlerin attırılması gibi verileri size sunmaktadır.

Owlmetrics

Instagram ile alakalı en popüler ve en gelişmiş araçlardan bir tanesi Owlmetrics’tir. Bu araçla takipçi büyüme oranı, takipçi etkileşimi ve hashtag etkinlikleri gibi birçok veri analizi yapabilirsiniz. Ayrıca rakiplerinizin etkinliklerini analiz edebilir ve buna göre doğru paylaşım zamanlarını da öğrenmiş olacaksınız. Owlmetrics’in en önemli özelliklerinden birisi de elde ettiği verileri size yaş, dil, bölge gibi kategorilere ayırarak sunabilmesidir.

Instagram ile alakalı en popüler ve en gelişmiş araçlardan bir tanesi Owlmetrics’tir.

Socialbakers

Socialbakers, kullanıcılar için muhteşem veriler sunan bir araçtır. İçeriğinizin performansı, rakiplerinizin Instagram’daki ticari stratejileri, Instagram reklam performansınız ve geri dönüşlerinizi arttırabilmeniz için neler yapabileceğinize dair verileri size sunmaktadır.

Socialbakers, kullanıcılar için muhteşem veriler sunan bir araçtır.

Keyhole

Keyhole, kendi takipçi kitlenize hangi zaman aralıklarında ne tür içerikler sunmanız gerektiği hakkında size bilgiler veren bir uygulamadır. Takipçilerinize en doğru zamanda en doğru içerikleri sunmanızı sağlayarak takipçilerle aranızdaki etkileşimi arttırmanız son derece kolay olacaktır. Ayrıca da kendi performansınızı bu sayede rakiplerinizinkiyle kıyaslayabileceksiniz.

Keyhole, kendi takipçi kitlenize hangi zaman aralıklarında ne tür içerikler sunmanız gerektiği hakkında size bilgiler veren bir uygulamadır.

Iconosquare

Araçlar arasındaki en eskilerden bir tanesi olan Iconosquare, kullanıcılar için de vazgeçilmez bir araçtır. Standart Instagram analizlerinin yapılmasının yanında farklı olarak da Instagram’ın Stories için yapacağı analizlere de erişim sağlayabilirsiniz. Iconosquarei Google Chrome eklentisi sayesinde takipçilerinizle tarayıcınız üzerinden etkileşim sağlamanıza da yardımcı olmaktadır.

Araçlar arasındaki en eskilerden bir tanesi olan Iconosquare, kullanıcılar için de vazgeçilmez bir araçtır.

Brandwatch

Brandwatch aracı diğer araçlara göre biraz daha farklılık gösteren bir araçtır. Genel olarak sosyal medya platformlarını şikayet etme aracı olarak kullanılmakta olan Brandwatch, kullanıcılarının %42’si bu aracı kullanırken ilk 60 dakika içerisinde bir cevap almayı beklemektedirler. Peki bu aracı kullanırken kullanıcıların beklentilerini nasıl yerine getirebiliriz? En önemlisi takipçilerinizi dinleyerek neler istediklerini belirleyebilirsiniz. Bu noktada Brandwatch aracı devreye girerek çeşitli platformlar üzerinde hakkınızda konuşulanları takip ederek takipçilerinizle en hızlı etkileşimi sağlamanıza yaramaktadır.

Brandwatch aracı diğer araçlara göre biraz daha farklılık gösteren bir araçtır.

Minter.io

Instagram yakın bir zaman içerisinde algoritmasını tazeledi. Artık akış içerisinde gördüğünüz içerikleriniz çok sayıda faktör ile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu faktörler ise içeriklerin türü, kullanıcıların profille olan etkileşimi, geçmiş davranışları gibi etkenlerdir. Yeni etkenlerin ortaya çıkmasına rağmen hala en etkili olanı zamanlamadır. Minter.io sayesinde en doğru zamanlamayı belirleyerek paylaşımlarınızı oluşturabilirsiniz.

Instagram yakın bir zaman içerisinde algoritmasını tazeledi. Artık akış içerisinde gördüğünüz içerikleriniz çok sayıda faktör ile değişkenlik gösterebilmektedir.

Agorapulse

Sosyal medyada ayrı platformlarda birden fazla hesabınız var ise tüm bu hesapları tek bir noktadan yönetebilmenizi sağlayacak bir uygulamadır. Bu  gibi hesapları tek bir noktadan yönetmek de size bolca zaman kazandıracaktır.

Sosyal medyada ayrı platformlarda birden fazla hesabınız var ise tüm bu hesapları tek bir noktadan yönetebilmenizi sağlayacak bir uygulamadır.
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli