user
e
sv

Instagram için 5 yeni özellik yolda!

1287 okunma — 10 Mayıs 2020 14:41
Instagram, yeni özellikler sunmaya başlayacak. Özellikle de içerik oluşturuculara fayda sağlayacak bu özellikler ile, takipçiler hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün olabilecek.
Instagram, yeni özellikler sunmaya başlayacak. Özellikle de içerik oluşturuculara fayda sağlayacak bu özellikler ile, takipçiler hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün olabilecek.

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformundan birisi olan Instagram, kısa bir süre sonra kullanıcılarına 5 yeni özellik sunmaya başlayacak. Bu özelliklerin hangileri olduğuna gelin birlikte göz atalım.

Instagram için 5 yeni özellik yolda!

En popüler sosyal medya platformundan birisi olan Instagram, 5 yeni özellik sunmaya hazırlanıyor. Bu bilgi ise profil sayfasına Insights butonunun yerleştirildiği ekran görüntüleri aracılığıyla ortaya çıktı. Özellikle içerik oluşturucuları için çeşitli gelişmeler sağlayan bu yeni özellikler, içerik üreticileri için Insights‘a erişimi kolaylaştıracak. Bu 5 özellikten kısa kısa bahsedecek olursak;

1- Profil sayfasına eklenen Insights butonu, takipçileriniz hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacak. Bu özellik içerik oluşturucuların işine yarayacak.

2- WhatsApp’ın, sahte haberlerin yayılmasının önüne geçmek için uygulamış olduğu; iletileri yönlendirilebilecek kişi sayısına getirdiği kısıtlamanın bir benzeri Instagram’a da gelecek. Bu arada tıpkı WhatsApp uygulamasında olduğu gibi mesajları iletme özelliği de eklenmiş durumda.

3- Instagram kullanıcıların mesajları silmesine izin veriyor, fakat mesajınızın siz silmeden önce görüntülenmiş veya yönlendirilmiş olup olmadığını bilmiyorsunuz. Instagram bu konuda sizi bilgilendirecek bir özellik üzerinde de çalışıyor.

4- Hikayeler kısmı kategorilendirilme imkanına sahip olacak. Böylece hikayelerinizi artık belirli kategorilere göre sıralama imkanı bulabileceksiniz. Bunun yanında eklenecek olacak yeni güncelleme ile birlikte Instagram ve Messenger Rooms entegrasyonu gerçekleştirilecek. Böylelikle 50 kişinin katılabileceği oturumlara imkan tanınacak.

5- Bir canlı yayına girerken, o anki konunun ne olduğunu bilmek istemeniz gayet doğal. Instagram bu durumu da dikkate alarak, canlı yayın öncesinde oluşturacağınız başlık ile takipçilerinize ne hakkında konuşacağınıza dair bilgi vermenize imkan sunacak.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli