user
e
sv

İnsanları Mars’a götürecek Starship test edildi

1270 okunma — 13 Şubat 2023 12:03
SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’in testini gerçekleştirdi. Söz konusu testlerde 31 motor aynı anda başarıyla çalıştı.

SpaceX’in yeni nesil uzay aracı olacak Starship, kargo ve insanları önce Ay yörüngesine ve ardından da Mars’a taşımak üzere geliştiriliyor.

Starship, fırlatılmadan önce birçok test aşamasından geçecek. Şirket bu testleri, Starship’in “SN” serisi prototip sürümleriyle gerçekleştiriyor.

Daha önceki fırlatma testlerinde 4 kez patlayan Starship prototipleri, son yapılan denemede işe başarıyla fırlatılmış ve yere inmişti.

31 motor aynı anda çalıştırıldı

SpaceX, en güçlü roket sistemi Starship’in testini gerçekleştirdi. Söz konusu testlerde 31 motor aynı anda başarıyla çalıştı.

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, roketin bir motorunun mühendislerce devre dışı bırakıldığını, birinin ise test sırasında durduğunu belirterek “Yine de yörüngeye ulaşmak için yeterli motor gücü.” ifadesini kullandı.

Elon Musk, daha yüksek teknolojiye sahip 33 motorlu Starship roketini, uzaya uydu ve insan göndermek amacıyla kullanmayı hedefliyor.

Starship’in testlerinin başarılı bir şekilde sonuçlanması, NASA’nın 2025’ten önce gerçekleşecek Ay ve Mars görevlerinin yolunu da açacak.

Araç, NASA’nın önerdiği Ay üssünün inşasına yardımcı olmak için Ay’a malzeme taşımak için de kullanılabilecek.

Kaynak : https://www.ensonhaber.com/teknoloji/insanlari-marsa-goturecek-starship-test-edildi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli