user
e
sv

Huawei Mate 40 modelleri için çıtayı yükseltti

1291 okunma — 11 Haziran 2020 19:06
Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei yeni Mate modelleri için çıtayı yükseltti. İşte Huawei Mate 40 modelleri hakkında tüm detaylar.
Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei yeni Mate modelleri için çıtayı yükseltti. İşte Huawei Mate 40 modelleri hakkında tüm detaylar.

2020, Huawei açısından zor bir yıl oluyor. Malum süreçte Çinli üretici, ABD hükümeti tarafından dayatılan yaptırımlarla mücadele ediyordu. Bir de bunun üzerine Çin’de patlak verip tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını eklendi.

Bu kadar olumsuz bir tabloda Huawei Mate 40 modellerinin zamanında gelip gelemeyeceği ise bir diğer soru işaretiydi.

Huawei Mate 40 modelleri zamanında gelecek

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Trump hükümeti, Tayvanlı çip üreticisi TSMC ile el sıkışmıştı. Bu anlaşma üzerine TSMC artık Huawei‘den sipariş almayacağını açıkladı.

TSMC tarafından yapılan bu açıklama sonrası Mate 40 yongalarını kimin üreteceği büyük merak konusuydu. Lakin bahse konu durumun 1 Eylül itibariyle geçerli olacağı, dolayısıyla Mate 40 yongalarının bu anlaşmadan etkilenmeyeceği belirtildi.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre Huawei Mate 40 modellerinin üretimi konusunda tüm olumsuzlukları aşmış durumda. Zira Çinli üreticinin sadece 2020’nin son çeyreğinde 8 milyon Mate 40 modelini satışa çıkaracağı belirtiliyor. Bu Mate 40 üretiminde ya da satışında herhangi bir gecikme olmayacağının da işareti.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Sızdırılan bilgilere göre Huawei yeni Mate modellerinde Kirin 1020 yongasını kullanacak. Bu yongalar 5nm üretim teknolojisi ile geliştirilecek ve çıktığında en güçlü CPU‘ya sahip olacak.

Elbette bu dönemde Apple‘ın yeni yongasını çıkarmayacağını varsayıyoruz. Çünkü Apple yeni iPhone modellerini Kasım ayının sonuna doğru satışa sunacak. En azından sızdırılan bilgiler bu yönde.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli