user
e
sv

Fotoğraf makineleri nasıl temizlenir? İşte adım adım temizlik rehberi

2404 okunma — 18 Nisan 2020 15:39
Başta evler olmak üzere tüm yaşam alanlarının temizliği şu günlerde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Yaklaşan bahar aylarında alerjik reaksiyonlardan, virüs ve mikroplardan korunmanın en etkili yolu olan temizlik, aklınıza gelebilecek birçok alanda sağlığımızı korumamıza yardımcı oluyor. Ev temizliğinin yanı sıra evde ve kapalı ortamlarda kullandığımız ve çok sık temasta bulunduğumuz elektronik cihazların da daha sık ve özel bir temizlik sürecinden geçirilmesi şart. Peki bu fotoğraf makinesi, yazıcı gibi oldukça hassas elektronik eşyalarımızın ideal temizliği nasıl olmalı? Canon’un teknik servis yetkilileri elektronik cihaz temizliğinin püf noktalarını paylaşıyor

Canon fotoğraf makinesi, lensler ve video ekipmanlarının temizliğine ve dezenfekte edilmesine dair tavsiyeler; 

* Yüzeyleri temizler veya dezenfekte ederken tek kullanımlık eldivenler kullanın. 

* Temizliğe başlamadan önce cihazınızı kapatın, pili çıkarın ve cihazınızı fişten çekin.

* Canon ürünlerinizi sterilize etmek ve temizlemek için %70-80 oranında seyreltilmiş etanol veya izopropil alkol karışımıyla nemlendirilmiş yumuşak, temiz bir bez kullanın. Tüy bırakmayan veya mikro fiber bezler önerilir.

* Seyreltilmiş etanol veya izopropil alkolünüzü görüntü sensörlerinin veya kaplamalı lens yüzeylerinin temizliğinde kullanmayın.

* Cihazın içine veya kontrol paneli veya tuşların etrafındaki boşluklar arasına sıvı kaçmamasına dikkat edin.

* Sert temizleme sıvılarını doğrudan cihazınıza püskürtmeyin. Bunun yerine, temizlik malzemesini tüy bırakmayan veya mikro fiber bir bez üzerine püskürtün ve ardından dış yüzeyleri silin.

* Lenslerde veya filtrelerde amonyak bazlı temizleyiciler kullanmaktan kaçının. Amonyak akrilik, stiren içeren kaplamalar ve bazı kaplama türlerinde buğulanmaya neden olabilir.

* Ürünün içine kaçan dezenfektan aşındırma yaparak büyük hasara veya arızaya neden olabilir.

* Dokunmatik ekranı veya kontrol panelini temizlerken yukarıdan aşağıya doğru ve tek bir yönde dikkatlice silin.

* Temizlikten sonra cihazı açmadan önce sert yüzeylerin hava ile kendiliğinden kurumuş olduğundan emin olun.

Kullandığınız eldivenleri atın ve ellerinizi yıkayın.

Teknik servis yetkilileri; ekipmanınızı dezenfekte ederken makine gövdelerinin, lenslerin ve video ekipmanlarının dışını, özellikle de kulplar, saplar, kadranlar, düğmeler veya dokunmatik ekranlar gibi sıkça dokunulan alanları temizlemek için alkol kullanmanızı önerirken, görüntü sensörleri veya üzerine kaplama uygulanmış lens yüzeylerinin temizliğinde etanol içeren bileşenlerden ürünlere verebilecekleri zarardan dolayı uzak durulması gerektiği yönünde uyarıyor. Ayrıca teknik servis yetkilileri; boya inceltici veya benzin gibi organik çözücüler içeren temizleyicilerin de hem insan sağlığına son derece zararlı olması hem de yangın riski oluşturabilmeleri açısından kullanılmamasını tavsiye ediyor.

Yazıcıların temizliği de en az fotoğraf makineleri kadar önemli

Canon; fotoğraf makineleri, kameralar ve video ekipmanlarının yanı sıra evlerde ve hala aktif olan iş yerlerinde kullanılan yazıcıların da özenle temizlenmesinin önemini vurguluyor. Özellikle iş yerlerinde birçok insanın ortak kullanımında olan ve sıkça kullandığı yazıcıların temizliği, virüs ve mikropların bulaşmasını azaltmak adına çok önemli. Yetkililer, görüntüleme ekipmanlarına olduğu gibi yazıcıların temizliğiyle de ilgili birçok faydalı ipucu paylaşıyor.

Yazıcı veya tarayıcının temizliğine ve dezenfekte edilmesine dair tavsiyeler;

* Canon yazıcınızı veya tarayıcınızı sterilize etmek için, dış işlem panelleri ve düğmeleri, dokunmatik ekran, tarayıcı kapağı ve silindir camı gibi elle dokunulan tüm parçaları temizleyin.

* Temizlemeden önce cihazı kapatın ve güç kaynağından çıkarın (mobil yazıcılar için pili çıkarın). Cihazı tekrar açmadan önce yüzeylerin kurumasını bekleyin.

* Yazıcınızı veya tarayıcınızı sterilize etmek ve temizlemek için nemli bez veya %70-80 oranında seyreltilmiş etanol veya izopropil alkol karışımıyla nemlendirilmiş yumuşak bir bez kullanın.

* Temizleme ürününü doğrudan ürünün üzerine püskürtmekten kaçının. Bunun yerine, temizlik malzemesini tüy bırakmayan veya mikro fiber bir bez üzerine püskürtün ve ardından dış yüzeyleri silin.

* Silindir camı yüzeyinde sadece cam temizleyici kullanın, ardından tüy bırakmayan bir bezle silin.

* Canon yazıcıları veya tarayıcıları temizlemek için boya inceltici veya benzen gibi sert çözücüler içeren temizleyiciler kullanmayın.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr/teknoloji
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli