user
e
sv

Eski iPhone’daki Fotoğraflar Yeni iPhone’a Nasıl Aktarılır?

2289 okunma — 28 Haziran 2020 22:21

 iPhone telefonlar arasında fotoğraf aktarmanın birden fazla yöntemi var. Eski telefonda fotoğraflar da dahil diğer bütün içeriğin aktarılması için cihazın tam yedeğini almak ve yedeği yeni iPhone’a dönmek garanti bir yöntem olmakla birlikte, bütün içeriğin transferi istenmediğinde, uzun zaman alması nedeniyle tercih edilmeyebilir. Bu haftaki ” Eski iPhone’daki Fotoğraflar Yeni iPhone’a Nasıl Aktarılır? ” başlıklı yazımda, iPhone’lar arasında sadece fotoğraf aktarma için kullanılabilecek yöntemlerden bahsedeceğim.

      İki iPhone arasında fotoğraf transferi için kullanılabilecek yöntemleri sıraladığımızda, aşağıdaki başlıklar öne çıkıyor. İncelemelerin iOS 10 ve üstü işletim sistemi kullanılan iPhone’lar için geçerli olduğunu da söylemeliyim.

Fotoğrafları iCloud ile Aktarma

      iPhone’da kullanılan AppStore hesabına bağlı iCloud hesabı kullanılarak eski iPhone’da bulunan fotoğraflar yeni iPhone aktarılabilir. iCloud servisi, kullanılan iPhone cihazından bağımsız olarak bulut ortamında veri barındırmaya yarayan bir ortam olduğundan, eski iPhone’daki transfer edilmek istenen fotoğraflar,  Apple hesabı kullanılarak iCloud ortamına aktarılır. Yeni iPhone’dan aynı Apple hesabı ile iCloud servisine bağlanıldığında fotoğraflar yeni cihaza aktarılabilir. Standart bir iCloud hesabının depolama alanı 5 GB olduğunda, bütün fotoğrafların aktarılması için yeterli olmayabilir. Fazla miktarda fotoğrafın olduğu durumda, iCloud hesabının depolama alanının ücretli olarak artırılması ile bir seferde bütün fotoğrafların aktarılması sağlanabilir. iCloud üzerinde fotoğraf aktarma işleminden sonra, eski iPhone’daki iCloud hesabının kaldırması telefonu başkasına verdiğiniz de ya da sattığınızda fotoğraflarınıza başkalarının erişmesini engelleme bakımından oldukça önemlidir.

iTunes Kullanılarak Fotoğrafları Aktarma

      Bilgisayardaki iTunes uygulaması ile eski  iPhone’dan yeni iPhone gerek bütün içeriğin aktarılması ve gerekse de sadece fotoğrafların transferi oldukça basittir. Öncelikle eski cihazdaki fotoğrafların tamamının iTunes üzerinden bilgisayara aktarılması ve sonra da aynı Apple hesabı ile yeni iPhone’u  iTunes uygulamasına bağlayıp resimlerin aktarılması kolayca yapılabilir. Bu işlemde her iki cihaz içinde aynı Apple ID’nin kullanılması gerektiğini hatırlatmak isterim.Eski iPhone’daki Fotoğraflar Yeni iPhone’a Nasıl Aktarılır?

Google Fotoğraflar Uygulaması ile Fotoğrafların Aktarımı

      Google fotoğraflar uygulamasına aktarılan fotoğraflar bu servisi kullanan herhangi bir cihaz tarafından kullanılabilir. Eski cihazdaki fotoğraflar Google’ın bu servisine aktarılarak yeni iPhone üzerinden bu servisteki fotoğrafların kullanılması sağlanabilir. Bu uygulama üzerinden fotoğraf aktarılabilmesi için her iki cihaza da uygulamanın yüklenmiş olması gerekiyor. Her iki cihaz üzerinden uygulamaya aynı kullanıcı ile bağlanıldığında ortak fotoğraf alanına ulaşılmış olunur. Bu sayede eski cihazdaki fotoğrafların yeni iPhone aktarılması sağlanabilir.

AirDrop ile Fotoğrafları Aktarın

      iPhone’da kullanılan AirDrop servisi üzerinden eski ve yeni iPhone’lar arasında fotoğraf paylaşımı yapılabilir. Telefonlarda kullanılan iOS versiyonun 7 ve üzerinde olması ve Bluetooth veya Wi-Fi alanlarında AirDrop ile fotoğraf paylaşımı yapılabilir. Bu işlemde her bir fotoğraf için ayrı ayrı işlem yapıldığında fotoğraf sayısına göre aktarım uzun zaman alabilir.

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli