user
e
sv

4. nesil Ryzen 7 10. nesil Intel i7 işlemcisine meydan okuyor!

2639 okunma — 11 Haziran 2020 19:00
10. nesil Intel i7 işlemci yerine 4. nesil Ryzen 7 alınır mı? Bu videomuzda sorunuza yanıt vermeye çalıştık.
10. nesil Intel i7 işlemci yerine 4. nesil Ryzen 7 alınır mı? Bu videomuzda sorunuza yanıt vermeye çalıştık.

Şu aralar işlemci tarafında hayli sağlam bir rekabet var. Şimdiye kadar Intel performans tarafında daima Ryzen’ın önünde yer alıyordu. Malum Ryzen’da süre gelen ısınma sorunları, denk işlemcilerin performans anlamında Intel’in gerisinde kalmasına neden oluyordu.

Görünen o ki AMD 4. nesil Ryzen 7 ile birlikte bu tarz sorunların önüne geçmeyi başarmış. Dilerseniz 10. nesil Intel i7 ve 4. nesil Ryzen 7 işlemcilerini karşılaştırdığımız videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

10 nesil Intel i7 vs 4. nesil Ryzen 7 karşı karşıya!

VİDEOOO

Videoda da görüldüğü üzere 4. nesil Ryzen 7 performans anlamında 10. nesil Intel i7 işlemcisinden pek de geri kalmıyor. Ayrıca uzun süreli kullanımlarda var olan ısınma sorunu da bir şekilde aşılmış. Yani 3 – 4 saat oyun oynasanız bile bariz performans kayıpları yaşamıyorsunuz.

İki işlemci arasındaki fiyat farkını düşündüğümüzde 4. nesil Ryzen 7’nin 10. nesil Intel i7’ye oranla daha mantıklı bir seçim gibi durduğunu söyleyebiliriz.

Aynı durum oyun laptopları için de geçerli. 10. nesil Intel i7 ile gelen bir laptop yerine fiyatı aynı tutarak ekran kartı tarafında daha güçlü olan 4. nesil Ryzen 7’li modellere göz atabilirsiniz.

Elbette burada tercih tamamen kullanıcılara kalmış durumda. Genel itibariyle performans tarafında iki işlemci arasında büyük bir fark bulunmadığını da tekrardan yenileyelim.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/teknoloji-tv/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli