user
e
sv

TikTok yüzünden 7 çocuk öldü iddiası gündeme bomba gibi düştü

3675 okunma — 10 Temmuz 2022 17:54
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok’un başı, bu seferde challenge yani meydan okumalar yüzünden dertte.

TikTok, dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. TikTok’u diğer uygulamalardan ayıran en önemli fark ise, Instagram ve Facebook’un aksine TikTok kullanıcıları arasında yoğun şekilde çocukların da olması. Tabi hal böyle olunca, TikTok’un kullanım koşullarının diğer platformlardan çok daha dikkatli oluşturulması ve bunun da son derece iyi bir şekilde takip edilmesi gerekir.

Aslına bakarsak, kağıt üzerinde aldığı kararlarla TikTok yönetimi, bu konuda son derece hassas davranıyor. Getirdiği kuralların hemen hepsinde çocukları gözeten ünlü sosyal medya uygulaması, iş bu kuralların takibine gelince ise tartışmasız bir şekilde sınıfta kalıyor. Bu durumun son örneği art arda gelen çocuk ölümleri sonrası birçok ailenin TikTok’tan şikayetçi olmasıyla başladı.

TikTok yüzünden 7 çocuk öldü iddiası gündeme bomba gibi düştü

Bu platforma üye olanların hatırlayacakları üzere, bir süre önce bu uygulamanın takipçileri arasında Blackout Challenge isimli bir meydan okuma furyası başlamıştı. Birçok meydan okumada olduğu gibi Blackout Challenge’da çocuklar arasında hızla yayıldı. Peki neydi bu meydan okumanın koşulları?

Aslında birçok challenge gibi saçmalıktan ibaret olan Blackout’ta kişiler kendini boğulana kadar bir kravat ya da iple boğuyor ve bayılan bu meydan okumayı kazanıyor. İşte çocuklar arasında da yayılan bu meydan okuma sonucu, ailelerin iddialarına göre en az 7 çocuk hayatını kaybetti. Daha vahimi, TikTok gelen şikayetlere rağmen bu tür videoların yayınlanmasını engellemek bir yana önerilen videolar arasına koyarak akımın daha çok kişi tarafından desteklenmesine sebep olmuş. Öyle görünüyor ki ilerleyen günlerde bu konuyla alakalı daha pek çok yeni gelişme yaşanacaktır.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/tiktok-yuzunden-7-cocuk-oldu-iddiasi-gundeme-bomba-gibi-dustu-62c9cd41ac11b05cf129eee9
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli