user
e
sv

Google da arttırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiriyor

723 okunma — 03 Ocak 2022 00:34
Birçok firmanın planlarında olan arttırılmış gerçeklik gözlükleri, Google’ın da ilgisi dahilinde. Geçtiğimiz yıl North’u satın alan Google, yeni nesil arttırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiriyor.

Arttırılmış gerçeklik gözlükleri, önümüzdeki yıllarda oldukça popülerleşecek gibi gözüküyor. Apple’ın gelecek yıllarda çıkarması beklenen arttırılmış gerçeklik gözlüğü ve Meta’nın Project Cambria’sının ardından Google da arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor.

North’un satın alınmasının payı büyük

Google, Haziran 2020’de arttırılmış gerçeklik konusunda uzman North şirketini satın almıştı. Arttırılmış gerçeklik projeleri iptal edildikten sonra North firmasının çalışanları, Google içerisinde Pixel ve Nest gibi projelerde çalışmışlardı. 2019 yılında Google’ın arttırılmış gerçeklik üzerine çalışmadığı bilgisi gelince, yeni nesil bir arttırılmış gerçeklik gözlüğü için ümitler bir hayli azalmıştı. Ancak, görünüşe göre Google, yeniden bir arttırılmış gerçeklik projesi üzerine çalışıyor.

New York Times, arttırılmış gerçeklik üzerine yaptığı haberde Google’ın yeni bir arttırılmış gerçeklik projesi üzerine çalıştığını iddia etti. Projenin, North’un satın alınmasından dolayı gerçekleştiği de bildiriliyor ancak daha fazla detay bulunmuyor. Google’un Google Glass’tan sonraki arttırılmış gerçeklik gözlüğü ne zaman gelecek bilinmiyor ancak firmanın gizlice uzun bir süredir bu proje üzerinde çalıştığı belli.

Kaynak : https://www.haber7.com/teknoloji/haber/3178589-google-da-arttirilmis-gerceklik-gozlugu-gelistiriyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli