user
e
sv

WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu!

1041 okunma — 11 Mayıs 2021 16:02
WhatsApp hesabınızın hacklenmemesi için yapacağınız 10 ipucunu paylaşıyoruz. Bu önlemler ile hesabınızı güvence altına alabilirsiniz.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp şu sıralar yeni gizlilik politikası ile dillerden düşmüyor. Hesabınızı korumak için WhatsApp güvenlik ve gizlilik üzerine ne kadar çalışırsa çalışsın, bu konuda önemli görev size düşüyor. Bu yazımızda, Android ve iOS’te WhatsApp hesabınızı her türlü tehlikeden uzak tutmak için 10 altın kuralı listeledik. Bu ipuçları sayesinde WhatsApp hesabınız daha güvenli olacak.

WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 2
Son Görülen, Profil Resmi ve Hakkında Gizlilik Ayarları: Gizlilik ayarlarınızın sadece Kişilerim’de ayarlandığından emin olun. Profil resminizi herkese açık tutmak, özellikle küçük yaştaki çocuklar için iyi bir uygulama değildir. Son görülme durumunuz Herkes olarak ayarlandığında, herkes WhatsApp’ı ne zaman kullandığınızı görebilir ve alışkanlıklarınızı öğrenebilir. Bu yüzden son görülmeyi de kapatabilirsiniz.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 3
Gruplar için Gizlilik Ayarları: Bu en önemli gizlilik ayarıdır ve adres defterinize yeni bir kişi eklediğinizde çok sık güncellenmelidir. Ayarlar>Gizlilik>Gruplar bölümünden Şunlar Hariç Kişilerim seçeneğini aktif ederseniz, sadece sizin belirlediğiniz kişiler sizi gruplara davet edebilir.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 4
Durum için Gizlilik Ayarları: Durum güncellemelerinize gönderdiğiniz şeyler üzerinde her zaman kontrole sahip olmalısınız. Varsayılan olarak, yeni bir durum güncellemesi gönderdiğinizde, WhatsApp bunu tüm kişilerinize gösterir. Bu yüzden Ayarlar>Gizlilik>Durum bölümünden durumunuzu görmesini istediğiniz kişileri seçin.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 5
Kişileri ve grupları bildirin: Bilinmeyen kişilerden garip mesajlar alırsanız veya birileri sizi rahatsız ediyorsa, kişiyi iletişim bilgilerinden bildirmelisiniz. Bir kişiyi şikayet ettiğinizde, kişiden aldığınız en son mesajları WhatsApp’a ilettiğinizi unutmayın. Herhangi bir yetkilendirme olmaksızın bilinmeyen kişilerden bir gruba eklendiyseniz, grubu Grup Bilgisi’nden de bildirebilirsiniz. Bu sayede taciz odaklı kişilerin hesaplarını kapattırabilirsiniz.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 6
Sahte ve yalan haberlerden uzak durun: Bir mesaj aldığınızda, gerçekliğini kontrol etmeniz gerekir. WhatsApp ile ilgili bir haber almış olmanız, bunun gerçek olduğu anlamına gelmez. Sahte ve yalan haberleri garip şekilde yazılmış linklerden ayırt edebilirsiniz. Özellikle pandemi döneminde WhatsApp’ta çok fazla yalan haber dolaştığını belirtelim. Bu yüzden WhatsApp’ta paylaşılan her bilgiye inanmayın.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 7
Arkadaşınız hacklenmiş olabilir: Bazı insanlar WhatsApp hesaplarını çalabilir ve arkadaşının hesabından kendisi gibi davranarak sizinle iletişim kurabilirler. Arkadaşınız para, kredi kartı bilgisi, 6 haneli bir kod gibi çok gizli bir şey istiyorsa, ondan sesli mesaj isteyin veya sohbet ettiğiniz kişinin gerçekten arkadaşınız olduğundan emin olmak için onu arayın.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 8
6 haneli kodu içeren bir SMS aldığınızda: Eğer 6 haneli bir SMS doğrulama kodu aldıysanız bu mesajları görmezden gelmelisiniz. Çünkü WhatsApp hesabına erişimi doğrulamak için bir bağlantı ve 6 haneli kod isteniyor. Hacker muhtemelen hesabınızı bu yolla ele geçirmek için saldırı yapıyor. Bu yüzden 6 haneli kodu kimse ile paylaşmayın ve linke tıklamayın.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 9
WhatsApp sürümünüzü her zaman güncel tutun: WhatsApp, güncellemeler sunarak uygulamayı daha güvenli hale getirmek istiyor. Bu yüzden App Store ve Play Store’dan WhatsApp güncellemelerini sık sık denetleyip yükleyin.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 10
Gönderdiğiniz şeye dikkat edin: WhatsApp’ın mesajı her iki taraf için silme özelliği çok yaygın olarak kullanılıyor. Ancak gönderdiğiniz mesajı veya fotoğrafı siz silene kadar karşı taraf ekran görüntüsü almış olabilir. Bu yüzden ne gönderdiğinize dikkat edin.
WhatsApp güvenliği için 10 altın ipucu! - Page 11
WhatsApp’ı kilitlemek için biyometrik kimlik doğrulamayı etkinleştirin: WhatsApp sohbetleriniz siz ve diğer kişiler hakkında önemli bilgiler içerebilir. Telefonunuz biyometrik doğrulamayı destekliyorsa uygulamayı WhatsApp Ayarları> Hesap> Gizlilik bölümünden parmak izi okuyucu veya yüz tanıma sistemi ile WhatsApp’ı kitleyebilirsiniz.
Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/bataryasi-en-iyi-telefonlar-aciklandi-609941d1965ce638022e755c?p=11
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli