user
e
sv

Apple Watch kan şekerini de ölçecek

9625 okunma — 10 Mayıs 2021 03:37
Apple Watch serisi ile gelen EKG özelliği büyük yankı uyandırmıştı. Apple şimdi de akıllı saatlerine kan şekeri izleme özelliği getirmeye hazırlanıyor.

Apple’ın kan değerlerini ölçen sensörler üreten bir şirket ile yaptığı anlaşma geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Apple’ın anlaştığı İngiltere merkezli Rockley Photonics şirketi kan şekeri, kan basıncı ve kandaki alkol seviyesinin ölçümünü gerçekleştiren sağlık ekipmanları üretiyor.

SEC tarafından paylaşılan dosyada, bu şirketin son iki yıldaki en büyük müşterilerinden birinin Apple olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Rockley Photonics’in, gelirlerinin büyük çoğunluğunu Apple sayesinde elde ettiği belirtildi. İkili arasındaki süregelen bu ortaklık, Rockley’in ürettiği sensörlerin gelecekteki Apple Watch serisine entegre edilebileceğini düşündürdü.

DİYABET HASTALARI İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK OLABİLİR

İddialar doğruysa, 2022 yılında çıkacak Apple Watch sayesinde kan şekeri ölçmek mümkün olacak. Bunun yanı sıra kan basıncı ve kandaki alkol seviyesi de ölçülebilecek. Bu özellikler, diyabet hastalarına ve sağlık sorunları olan kişilere büyük kolaylık sağlayacak.

Kaynak : https://www.haber7.com/teknoloji/haber/3095633-apple-watch-kan-sekerini-de-olcecek
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli