user
e
sv

Yerli ve milli otomobil TOGG için müjdeli haber geldi!

1580 okunma — 02 Nisan 2021 18:18
Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG için bugün müjdeli haber geldi. Aracın menzilindeki bu artış rakiplerine göz dağı veriyor.

Türkiye’nin yerli ve milli otomobil TOGG için müjdeleri haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu yani TOGG bugün yeni pil teknolojisine geçiş yaptıklarını duyurdu. Pil konusunda sektörün öncü isimlerinden olan Farasis ile anlaşan TOGG, 4. nesil pil teknolojisine geçecek. Peki, bu teknoloji TOGG’a ne sağlayacak?

Yeni pil ile menzil yüzde 25 artacak

TOGG’un enerji yoğunlu yeni pil sayesinde 330 Wh/kg‘nin üzerine çıkacak. Ayrıca bu teknoloji sayesinde otomobilin menzili de yüzde 25 artacak. Ayrıca yüzde 80’e kadar şarj olma süresi de 4. nesil pil teknolojisi ile 20 dakikanın altına inecek. Batarya ömrü de bu teknoloji ile 1 milyon km‘nin üzerine çıkacak.

TOGG’un resmi Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak “Enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında geliştirmek ve üretmek üzere niyet mektubu imzaladığımız, dünyanın li-iyon teknolojisinde önde gelen şirketlerinden stratejik ortağımız Farasis, batarya teknolojisinde çıtayı yükseltti.” ifadesine yer verildi.

TOGG

4. nesil pil teknolojisi sayesinde yerli ve milli elektrikli otomobiliz -20 derecede bile yüzde 90 pil kapasitesi ile çalışacak. Her koşulda çalışarak rakiplerine göz dağı veren TOGG’un önümüzdeki yıllarda yollarda olması bekleniyor.

Bilmeyenleriniz için yerli ve milli otomobilimiz Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. Bu yıl tamamlanacak olan fabrikada 2 SUV, 1 MPV, 1 sedan ve 1 hatchback model üretilecek. Bir aksilik yaşanmaz ise 2022 yılında satışa sunulacak olan otomobilinizin henüz fiyatı açıklanmadı.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/yerli-ve-milli-otomobil-togg-icin-mujdeli-haber-geldi-60659cd8a2cc954400598522
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli