user
e
sv

Yerli otomobil fabrikası için kazma vuruldu! İşte tarih

1999 okunma — 17 Mayıs 2020 18:19
27 Aralık günü tanıtımı gerçekleştirilen yerli otomobil için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılında yollara çıkması beklenen otomobilin üretileceği fabrika için ÇED raporunun alındığını ve zemin etütlerinin gerçekleştirildiğini sizlere duyurmuştuk. Yerli otomobil fabrikası için alt yapı işlemleri tamamlandı.

27 Aralık günü tanıtımı gerçekleştirilen yerli otomobil için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılında yollara çıkması beklenen otomobilin üretileceği fabrika için ÇED raporunun alındığını ve zemin etütlerinin gerçekleştirildiğini sizlere duyurmuştuk. Yerli otomobil fabrikası için alt yapı işlemleri tamamlandı.

Yerli otomobil fabrikası için arazide çalışmalar sürüyor!

Yenişafak gazetesi tarafından paylaşılan habere göre, 18 ay içerisinde inşaatı tamamlanması planlanan fabrikanın elektrik, su ve doğal gaz gibi ihtiyaç duyulan altyapısı hazır hale getirildi. Bursa’nın Gemlik ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekarelik bölümüne inşa edilecek fabrika için yıkım çalışmaları da başladı. Fabrikanın kurulacağı alanı hazır hale getirmek için askeri arazide bulunun yapılar yıkılıyor.

Arazinin denize sıfır olması büyük bir avantajı beraberinde getiriyor. Arazinin hemen yanı başındaki liman sayesinde üretilen araçların sevkiyatlarının, gemiler ile rahatlıkla gerçekleştirilebileceği düşünülüyor. Şehir merkezine 10 dakika mesafede bulunana arazinin Osmangazi Köprüsü’ne mesafesi ise yaklaşık 60 km.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz günlerde fabrika için yaptığı açıklamada temel atma tarihi konusunda büyük bir aksaklığın ön görülmediğini ve en fazla birkaç hafta sarkma yaşanabileceğini dile getirmişti. Bu kapsamda temel atma töreninin Haziran ayında gerçekleştirilmesi ön görülüyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli