user
e
sv

Apple Glasses bu yıl içinde tanıtılacak!

1121 okunma — 08 Mayıs 2020 19:05
Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı akıllı gözlük projesi nihayet gerçeğe dönüyor. İşte Apple Glasses hakkındaki detaylar.
Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı akıllı gözlük projesi nihayet gerçeğe dönüyor. İşte Apple Glasses hakkındaki detaylar.

Teknoloji dünyasını az çok takip edenlerin de bildiği üzere uzun süredir Apple’ın akıllı gözlükler üzerine çalışmalar yürüttüğüne dair bazı dedikodular mevcut. Lakin henüz Cupertino merkezli şirket bu konuda somut bir adım atmış değil.

Hatırlanacağı üzere Google’ın akıllı gözlük tarafında ciddi girişimleri olmuş fakat bu çalışmalar sonuç bulmamıştı. Apple ise akıllı gözlük projesini AR tabanlı sistemlerle optimize etmek için teknolojinin biraz daha gelişmesine vurgu yapmıştı. Görünen o ki 5G ile birlikte Apple Glasses için de ilk somut adımlar atılacak.

Apple Glasses bu yıl içinde tanıtılacak!

Sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan Jon Prosser Apple’ın 5G’ye geçiş süreciyle birlikte Apple Glasses üretimine başlayacağını iddia etti. Prosser’a göre Apple’ın yeni nesil gözlüğü iPhone 12 ve üstü modellerle birlikte çalışacak. Gözlüğün çalışması için iPhone 12 Pro, 12 Pro Max ya da bu modellerin halefi cihazlar gerekecek.

Apple Glasses’ın sadece üst segment iPhone modellerinde çalışmasının sebebi ise bu sene gelecek olan 3 boyutlu kamera sistemi.

Apple’ın akıllı gözlük modelini önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan WWDC 2020 ile tanıtmayı planladığı da iddialar arasında yer alıyor. En azından bu etkinlikte gözlüğe dair ilk detayların ortaya çıkması söz konusu.

Apple’ın AR teknolojileri üzerine muazzam yatırımlar yaptığı biliniyor. Dolayısıyla 2020 içerisinde yeni bir akıllı gözlük duyurusunun gelmesi de çok uzak bir ihtimal değil.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli