user
e
sv

Apple’ın gizemli cihazı Apple Ring ortaya çıktı

1573 okunma — 30 Nisan 2020 17:47
Apple’ın gizemli cihazı Apple Ring ortaya çıktı

Apple‘ın son dönemde çok merak edilen ancak gizli tutulan Apple Ring yani Apple yüzüğü ortaya çıktı. Şirketin aldığı yeni bir patent ile ortaya çıkan cihaz için öncesinde birçok dedikodu bulunuyordu. Şimdi ise Apple yüzüğünün kullanım şekliyle ilgili detaylar açığa çıktı.

Gizemli cihaz Apple Ring patentiyle ortaya çıktı

Aldığı patentler ile her zaman odak noktası olan Apple‘ın yeni patenti dikkat çekiyor. Şirket bu patent ile birlikte elinizi hareket ettirerek bu cihaza bağlanabileceğinizi gösteriyor. Bu sayede eğer yüzüğü ikinci bir cihaz, örneğin Apple TV ile eşleştirebileceksiniz. Böylelikle sadece yüzük taktığınız parmağınızı bu cihaza yönlendirmek yetecek. Bu patent öncesinde ise cihazın bir takım biyometrik sensörle gelebileceğini, Siri bağlantısı ve küçük bir dokunmatik ekran sunabileceğini görmüştük.Gizem cihaz Apple Ring patentiyle ortaya çıktı

Ayrıca bu patentte cihaz ile hareket yoluyla sesi yükseltip azaltmak, arayüzü kontrol etmek, ışıkların parlaklığını ayarlamak, ortam sıcaklığının değiştirilebileceği söyleniyor. Eğer bir başka Apple Ring kullanıcısına bir mesaj veya başka bir uyarı şekli göstermek isterseniz bu da mümkün görünüyor. Buna bir örnek verecek olursak, bir kullanıcının ön kapısının kilidini açmak veya ışıklarını açmak HomeKit ile beraber entegre bir şekilde çalışabilecek.

Apple’ın bu patentte belirttiği şekilde yüzüğün kullanılmasıyla birlikte, dokunmatik ekranlı bir aygıtla etkileşime girmesinin daha verimli, daha güvenli, gizli ve ergonomik bir yol olacağına inanıyor. Daha önce de olduğu gibi belki bu patent hiç kullanılmayabilir fakat belki de rakip şirketleri böyle bir durumda kısıtlamak içinde yapılmış olabilir.

Kaynak : https://shiftdelete.net/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli