user
e
sv

Robot evcil hayvanlar yapay zeka teknolojisi ile donatılacak

1652 okunma — 26 Nisan 2020 15:19
Sony bu işin ilk öncülerinden bir tanesi olabilir. İşte yapay zeka ve Sony ile ilgili önemli haberimizin detayları...

Sony bu işin ilk öncülerinden bir tanesi olabilir. İşte yapay zeka ve Sony ile ilgili önemli haberimizin detayları…

Hatırlayacağınız üzere Sony’nin tatlı robot köpeği Aibo satışa çıktı. Türkiye’deki satış fiyatı 17 bin TL olarak belirlenen bu akıllı köpek büyük ilgi gördü. Ancak bu akıllı robot köpek beklentiyi pek karşılamamış ve fiyatına göre ilkel kalmıştı. Bu köpeğin tasarımcısı olan Hiroaki Kitano yapay zekanın her alanda kullanılması gerektiğini savunan kişilerden.

Çok eski yıllardan beri Sony’de araştırma bilimcisi olarak çalışan Kitano, Japonya’da düzenlenen ve robotlardan oluşan futbol turnuvasına katılmak için Aibo’nun daha gelişmiş versiyonunu getirdi. Bu turnuvada robotu ile yarışan Kitano izleyenleri şaşırttı.

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre akıllı robot Aibo’yu geliştirmek için sermaye ayrıldı. Kısa süre içerisinde ilkine göre daha çok geliştiği ve komutları daha iyi algıladığı ifade edildi. Kitano Slikon Vadisinin devlerine göre hâlâ daha geride olduklarını da itiraf etti. Kuruluşun amacı ise Aibo’nun her alanda işleve sahip olmasının önemi. Aibo hem oyun karakteri olabilmeli hem de mutfak işlerinde yardımlarda bulunabilmeli. Ayrıca Aibo’nun ofislerde de kullanılması için akıllı takviminin yapıldığı ve hatırlatıcısı olduğu ifade ediliyor.

Güncellemesi sayesinde yeniden raflara gelecek olan Aibo’nun ne zaman satışa sunulacağı ise söylenmiyor.

Kaynak : https://www.cnnturk.com
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli