user
e
sv

iPhone’da WhatsApp kullanımı değişiyor!

2195 okunma — 18 Nisan 2020 14:50
Bu yılın ilk günlerinde fotoğraf ve video paylaşımını kolaylaştıran WhatsApp, ne yazık ki iPhone kullanıcılarını üzen bir bildiri paylaştı. “WhatsApp iPhone güncellemesi” adı altında paylaşılan iOS tabanlı güncellemelerin sonuncusu tartışmalara yol açtı. Uzun bir süre boyunca beklenen karanlık tema meselesini halleden popüler iletişim yazılımı, 2.20.50 sürümü ile güncellenecek. Yeni sürümde “güncellenmiş içerik menüsü” adında bir sekme bulunuyor. Peki bu sekmede neler var?

Yeni WhatsApp iPhone güncellemesi kullanıcıları üzdü

Son bir buçuk aydır insanlığı tehdit eden Corona virüsü için harekete geçen WhatsApp, bilgi kirliliğini önlemek adına ve mesajları kontrol etmek amacı ile çeşitli önlemler aldı.

Bu bağlamda bir mesajın paylaşılması konusunda sınırlama getiren mesajlaşma uygulaması, aldığı önlemlerin seviyesini artırmaya devam ediyor. Peki diğer gelişmeler neler?

2.20.50 güncellemesinin beta sürümünü kullananlar, içerik menüsünün sürekli çöktüğünü ifade etti. Bu sorun ile uğraşan WhatsApp, artık paylaşım yapılacak kişilerin WhatsApp sembolü üzerinden seçilmesini istiyor.

WhatsApp iPhone güncellemesi

Kişi paylaşma özelliğinin kaldırıldığı 2.20.42 sürümü, birçok kullanıcının hoşuma gitmemişti. Zira içerik paylaşımı sisteminin çabukluğu kullanıcıları tatmin etmeyecek şekilde düşürüldü.

Bir önceki içerik menüsü, paylaşılmak istenen bir içeriğin üzerine uzun bir süre basılması halinde veya 3D dokunuş sisteminin kullanılması halinde aktif edilebiliyordu. İlgili içerik halihazırda seçilmiş oluyordu ve diğer kişilerle rahat bir biçimde paylaşılıyordu.

WhatsApp güncellemesi

Eski menünün bir diğer avantajı ise paylaşım işleminin WhatsApp’in açılmadan da uygulanabilir olmasıydı. Bundan böyle paylaşım işleminin yapılabilmesi için öncelikle WhatsApp’in açılması gerekiyor.

Bu adımdan sonra içeriğinizi paylaşacağınız kişiyi seçmelisiniz. Mesajların yayılma hızını düşürme politikasını bir önlem olarak adlandıran WhatsApp yönetimi, bu hamlenin kalıcılığı konusunda henüz bir karar vermedi.

Yeni güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak : https://shiftdelete.net/whatsapp-iphone-guncellemesi-ile-kullanimi-zorlastirdi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli